Nagy Ádám az angol másodosztályú Bristol City-ben az első mérkőzésén kezdőként debütált a Birmingham ellen, majd a tegnapi nap folyamán megszerezte első gólját is új csapatában a QPR elleni bajnokin.

A magyar középpályás játékával meggyőzte a helyi közvéleményt, sőt a Bristol Post “Leegyszerűsíteni a játékot – miért Nagy Ádám a Bristol City legfontosabb játékosa?” című szombati írásában maga a játékos is megszólalt.

– Nem leszek olyan játékos, aki 5-6 másikat lecselez és csodagólt rúg. Egyszer-egyszer persze ez is előfordulhat, de én sokkal inkább vagyok olyan futballista, aki az elejétől a végéig belead mindent a címerért és a csapatért. – felelt a magyar válogatott középpályás, amikor a pályán betöltött szerepéről kérdezték. – Valódi csapatjátékos vagyok, és habár nem a látványos megoldásokat keresem, a posztomnak megfelelően visszaszerzem a labdát, és úgy helyezkedem, hogy gyorsan tudjam azt továbbítani. Igyekszem összekötni a védelmet, és a támadósort.

Ha jól végzem a dolgomat, az azon látszódik meg, hogy egyszerűbben játszunk.

Minden helyzetben igyekszem nyugodt maradni, és rugalmasan mozogni. Az energiáimat arra használom, hogy gyorsan változtassam a helyzetemet a pályán, és mozgásban tartsam a középpályát is, ami megnehezíti a játékot az ellenfelek számára.

Nagy Ádám az olasz és az angol futball közti különbségekről is említést tett.

– Elsősorban a Premier League-et követtem, de figyeltem az eredményeket, fontosabb történéseket a Championshipben is, így tisztában vagyok vele, hogy itt is nagyon komoly intenzitású mérkőzéseket játszanak. Támadni, támadni és támadni. Nagyon élvezem!

Nehéz összehasonlítani az itteni játékot Olaszországgal, mert ott rengeteget taktikáznak. Személy szerint úgy vélem, egy kicsit többet is a kelleténél, ezért tűnhet kívülről unalmasnak az ottani futball.

Persze ezt nem úgy értem, hogy Angliában egyáltalán nincs taktika, de kisebb a jelentősége, ami számunkra, és a futballkedvelő közönség számára is élvezhetőbbé teszi a játékot. Amíg Olaszországban játszottam, taktikailag sokat fejlődtem, ez megkönnyítheti számomra a beilleszkedést és az alkalmazkodást.

A cikk írója megemlíti, hogy Nagy Ádám egyszerűségre törekvő játéka, és pontos passzai kulcsfontosságúak lehetnek a Bristol számára, hiszen az előző idényben nem volt meg a csapatnál az a fajta játékos, aki képes lenne a tempót diktálni, amikor a csapat fölérendelt szerepben játszik.

Remekeltek légiósaink: Nagy Ádám és Bese is góllal járult hozzá csapata győzelméhez – videó