A 30 éves labdarúgó a pályafutását az NB I-es Haladásban kezdte a pályafutását, innen igazolt a lengyel Wisla Krakkóba, majd három év után, idén januárban a kínai Jenpien Fundéhoz szerződött.  Guzmics nagy reményekkel vágott neki az ázsiai kalandnak, ami felemásra sikeredett: csapatával kiesett az első osztályból, azonban ezt az évet aligha bánja.

A 26-szoros magyar válogatott játékos jelenleg a szabadságát odahaza, Szombathelyen tölti. Ezt megelőzően bejárta a világot, hiszen Mexikóban, a Cancún tengerpartján pihente ki a kínai bajnokság fáradalmait. Guzmics a Borsnak elmondta, hogy a Kínában eltöltött közel egy év alatt sokat tudott fejlődni.

Sokan lenézik a kínai focit, de a lengyel és a magyar bajnokságnál biztosan erősebb. Olyan sztárokkal szemben focizhattam, mint Hulk, Lavezzi vagy Oscar, és ezáltal szakmailag is fejlődtem. Tudom, hogy az angol, a német vagy a spanyol ligába nem igazolnának le, úgyhogy kihoztam a lehetőségeimből a maximumot.

Hozzátette még, hogy a Jenpien Funde anyagilag nem tud versenyezni a a riválisokkal, és számára felejthetetlenek azok az élmények, amikkel gazdagodott az évben.