Hétfőn este véget ért az Eb-összetartás a válogatott játékosainak, akik hét héten át voltak összezárva, így a legtöbbjük számára még csak most kezdődik a pihenő. Az UEFA három hetes pluszpihenőt javasol hasonló esetekben az érintetteknek, de a klub és a játékosok egyénileg megegyezhetnek rövidebb szünidőben is.

Más kérdés, hogy a legtöbb itthon játszó labdarúgóra újabb feladatok várnak, hiszen jönnek a nemzetközi kupaselejtezők, ahol szükség lehet a legjobbakra. Mint azt a válogatott
környezetéből megtudtuk, a Videoton és a Ferencváros játékosaira is csak rövidebb pihenő vár, a játékosok vállalták a rövidebb szabadságot. Juhász Roland és Lang Ádám péntekig pihen, ők már szombattól a csapattal készülnek az EL-selejtezőkre. Nem kértek több pihenőt a Ferencváros kulcsemberei sem, így például a 38. életévében járó Gera Zoltán sem. Hasonlóképpen tett Bese Barnabás (MTK) is, aki csapata jövő heti EL-visszavágóján már futballozni akar.

Király Gábor a TV2 Mokka c. műsorában beszélt arról, hogy ő maga sem várna sokat a visszatéréssel, akár napokon belül újra edzeni kezdhet a válogatott rekordere a Haladásnál, amely ugyan nem érdekelt a nemzetközi kupákban, de a felkészülés a 40 éves kapus klubjánál is javában zajlik.

Mint ismeretes, 12 NB I-es játékos került be Bernd Storck 23-as Eb-keretébe és közülük 11-en pályára is léptek a tornán (a ferencvárosi hálóőr, Dibusz Dénes volt a „kakukktojás”). Az ötfős ferencvárosi különítmény 12-én vagy 13-án már érdekelt lehet a BL-selejtezőkön is (ha nem zárja ki az UEFA a zöldek albán ellenfelét), a fehérvári játékosok, valamint Bese pedig már a jövő héten játszhat az Európa Ligában.

A többiek az NB I július 16-i rajtjára készülnek majd. A légiósokra viszont hosszabb pihenő vár majd, nekik eltérő időpontokban kezdődik a nyári munka: a Lengyelországban szereplő Kádár Tamásnak például július 12-én kezdődik a felkészülés, míg Németh Krisztiánnak július 18-án kell csatlakozni a Portugáliában edzőtáborozó csapatához.