Csütörtök délelőtt nem edzett a magyar válogatott, helyette a stáb és a játékosok Cannes-ba utaztak, és egy rövid városnézés után együtt ebédelt a delegáció. A visszaérkezés után röviddel már el is indult a válogatott Tourettes-be, az edzőpályára, ahol már komoly készülődés zajlott. Ezen a napon ugyanis az egész edzés nyilvános volt, és nem csak a média képviselői számára, hanem a helybéli érdeklődőknek is.

A helyiek éltek is a lehetőséggel és közel kétszáz, többségében kisiskolás rajongó foglalt helyet a pálya melletti lelátón. Az egyébként pörgős bemelegítés alatt a nézők még csendesebben nézelődtek, de miután Bernd Storck két csoportra osztotta a játékosokat a fiatalok hangos buzdításba kezdtek, és minden gólt éljenzéssel köszöntöttek, így igazán jó hangulatban telt a foglalkozás. A játékosok az edzés végén Eb-labdákkal hálálták meg a buzdítást, majd egy közös fotóra is összeálltak Dzsudzsák Balázsék a helyi fiatalokkal.

Az edzésen egyébként a két csopot közül az egyik speciális szabályok szerint lábteniszezett a mai alkalommal elször felálított pályán. A másik gárda a támadásvezetést gyakorolta: különböző felállásokban és variációkban támadták a kaput, amelyben Király Gábor hamar a szurkolók kedvence lett.

Az Európa-bajnokság nyitónapján ismét két edzés vár a játékosokra, és délelőtt Bernd Storck is megtartja első franciaországi sajtótájékoztatóját a magyar csapat médiaközpontjában – olvasható az mlsz.hu-n.