A magyar válogatott és a Bundesliga 2-ben szereplő Greuther Fürth kapusa, Megyeri Balázs október végén szenvedett vállsérülést. A sérült testrésze rendbe jött, másfél hete a csapattal készül és már játszana a hétvégi, Heidenheim elleni bajnokin.

Az edzőmön múlik, mikor jelöl a keretbe, de vagyok olyan állapotban, hogy az utolsó bajnokin vagy jövőhéten pályára lépjek. Nem kizárt, hogy óvatosságból a jövő évet megvárjuk – kezdte a 27 éves kapus a DIGI Sport Reggeli Start műsorában.

Megyeri a magyar válogatottban jó eséllyel pályázott az első számú kapus posztra Király Gábor visszavonulás után. Ebben a sérülése meggátolta.

Célom, hogy továbbra is előrébb kerüljek, elsősorban klubszinten tudjak feljebb lépni és utána lehet a tényleges versenyről beszélni, ami a kapus posztot illeti. Az utolsó két mérkőzésen kaptam volna lehetőséget, mivel Gulácsi Peti nem játszott. Jó érzés a válogatottban szerepelni, hiszen ezzel lehet a válogatottsági számot növelni, amivel könnyebb lehet klubszinten is haladni.

Kár rágódni azon, hogy mi történt, ez így alakult, előre tekintek és azon dolgozok, hogy minél hamarabb a kapuban álljak újra, és utána lehet a következő – lépcsőfokról beszélni – tette hozzá a Greuther Fürth portása, akinek a csapata 4 győzelemmel, 2 döntetlennel és 10 vereséggel a kiesést jelentő 17. helyen áll.

Megyeri úgy gondolja, hogy a kiesés veszélye nem fenyegeti a Fürthöt annak ellenére, hogy rájuk nehezedik a lélektani teher.

Csak magunkkal foglalkozunk és a következő meccsre koncentrálunk. Nem számolgatunk, hanem annyi pontot gyűjtünk, amennyit csak lehetséges. Ráérünk az utolsó egy-két fordulóban azt nézni, hogy mit játszanak az ellenfelek. A Bundesliga 2 is van legalább annyira kiegyenlített, hogy mindenki mindenkit megverhet. Bármi megtörténhet ebben az osztályban: van elég meccs ahhoz, hogy a biztos bentmaradást kiharcoljuk, főleg úgy, hogy az utolsó két találkozót itthon játsszuk és ez az előnyünkre válhat

A Greuther Fürthben Megyerin kívül Pintér Ádám is ott van a keretben, de egy svéd támadó, Magyar Richárd miatt is sokan felkapják a fejüket.

Sajnos nem beszél magyarul, de tanitgatjuk. Reméljük, hogy előbb-utóbb meg tud szólalni. Nagyapja magyar volt. Richárd lelkes és szeretne megtanulni magyarul, amiben mi szívesen segítünk neki – árulta el Balázs, aki még nem tudja, hogy mit hoz a jövő számára.