“Szép ország, mint Magyarország, nagyszerűek a lehetőségek, remek adottságokkal, nagyon jó pályái is vannak a kiválasztott hotelnek. Fontos, hogy új élményekhez és nyugodt körülményekhez jussanak a játékosok, nagyon speciális időszak lesz a mostani” – mondta hétfői sajtótájékoztatóján Bernd Storck szövetségi kapitány annak kapcsán, hogy miért éppen Ausztriára esett a választása az edzőtábor helyszíneként.

A nemzeti csapat keddtől az alig 2000 fős lakosságú Bad Kleinkirchheim melletti edzőközpontban kezdi meg az Eb-felkészülés hajráráját, mától az itthon játszók többsége (13 játékos) készül a stábbal, de szerdától már a szombaton még kupadöntőt játszó Fradi-Újpest kontingens, illetve szép sorban a légiósok is csatlakoznak a kerethez.

Ez egy H2 címsor

A felkészülés helyszíne a képek és információk alapján valóban ideális választásnak tűnik az Eb előtt: festői karintiai környezet, termálfürdő, multifunkcionális sportlétesítmények és edzőpályák (köztük egy-egy műfüves, műanyag és aszfalt pályával, illetve külön a kapusedzésekre kitalált létesítménnyel) sora, a legmodernebb technikával felszerelt tornaterem és egészségügyi központ – ezek mind a válogatott rendelkezésére állnak majd.

Ez is egy képleírás
Ez is egy kéaláírás

Ez egy H3 címsor

Nem véletlenül választották a felkészülés helyszínéül a közelmúltban jelentősebb csapatok is Bad Kleinkirchheimet. Itt edzőtáborozott / lakott például:

– Csehország válogatottja a 2008-as Eb idején, Karel Brückner vezetésével
– Japán (2006)
– 2011-ben, Felix Magath edzősködése idején a VfL Wolfsburg
– Besiktas (2012)
– Queens Park Rangers (2013)
– Verona (2013, 2014)
– Palermo (2014, 2015)

Ez egy H4 címsor

Mint arról beszámoltunk, a válogatott edzőmecset is játszik majd Ausztriában, méghozzá egy igencsak „ismerős ellenféllel” szemben. A nagycsapat mellett ugyanis az U21-es válogatott is kint lesz keddtől szombatig, méghozzá a csapat élére átmenetileg kinevezett Oscar Corrochano szövetségi edző irányításával vesz részt összetartáson, és ennek részeként megmérkőzik az A-válogatottal.