Fiola Attila Izland, majd Törökország ellen is a pályán volt (utóbbi meccsen végig), így tevékeny részt vállalt abban, hogy a magyar válogatott Eb-résztvevő lett, majd feljutott a Nemzetek Ligája A-divíziójába is.

A Törökország elleni meccs előtt tudtuk, hogy nem csak a mi kezünkben van a sorsunk, hiszen a csoportelsőséghez több pontot kellett szereznünk, mint amennyit az oroszok szereznek Szerbiában, azonban bíztunk magunkban és bíztunk abban is, hogy a szerbek elkaphatják az oroszokat otthon. Szerencsére a lehető legjobb forgatókönyv valósult meg számunkra. Le a kalappal az egész csapat előtt, egyáltalán nem volt könnyű a meccs, hiszen a törökök számára is adott volt a lehetőség, hogy kiharcolják a feljutást, az utolsó percekben azonban már a bennmaradásért küzdöttek. Csodálatos egy hét van mögöttünk. Ha valaki egy évvel ezelőtt azt mondja, hogy kijutunk az Eb-re, mellette pedig csoportelsők leszünk a Nemzetek Ligájában, és feljutunk az “A” Ligába, vagyis Európa legjobb 16 csapata közé, akkor azt hiszem, mindenki csak legyintett volna rá.

A 30 éves védő számára hatalmas dolog lenne újra Eb-n részt venni, hiszen 2016-ban nagyon keveset lehetett a pályán az Ausztria ellen összeszedett sérülése miatt.

Megmondom őszintén, azt sem gondoltam 2016-ban, hogy lesz még az életben arra lehetőségem, hogy Eb-n vehessek részt játékosként. Nehéz összehasonlítani a két Eb-re való kijutást, mert a 2016-os kvalifikáció alkalmával valamennyi mérkőzésen játszottam, míg most sok meccset kellett sérülés miatt kihagynom, de annak örülök, hogy az utolsó találkozókon én is hozzátehettem valamit a csapat sikeréhez. Ráadásul 2016-ban az élet elvette tőlem azt, hogy az Eb-n minden meccsen pályára lépjek, hiszen az első, osztrákok elleni találkozón megsérült a bokám, így gyakorlatilag nekem akkor ott be is fejeződött az Eb. Óriási motiváció számomra az, hogy reális esélyem van arra, hogy jövőre ismét pályára léphessek az Eb-n, azonban tisztában vagyok azzal, hogy ehhez végig nagyon jó, kiegyensúlyozott teljesítményt kell nyújtanom a Vidiben. Személy szerint már nagyon várom a decemberi vb-selejtezők sorsolását is, kíváncsi vagyok, hogy mely együttesek ellen kell majd megküzdenünk a vb-ért – mondta a molfehervarfc.hu-nak Fiola Attila.