A közszolgálati sportcsatorna azonban nemcsak a sikert, hanem az ehhez vezető utat is megmutatja: az idei eseményeket a Marco Rossival készített interjúk láncolata mellett a válogatott tagjainak személyes történetei kötik össze.

A sportvilágban csonka év volt 2020, ennek ellenére a magyar labdarúgó-válogatottal rengeteg minden történt. A Zaj a csendben című filmben többek között ennek az évnek a fordulópontjai láthatók, aminek fontos eleme – és így nem hiányozhat a történetből – Marco Rossi 2018-as kinevezése és a csapat elmúlt két esztendeje.

Az M4 Sport az októberi külföldi mérkőzésen felül minden hazai mérkőzésen két extra forgató stábbal dolgozott a kapuk mögött, olyan különleges és eddig még nem látott képeket és megszólalásokat örökítve meg, amik valóban a kor hazai sportágtörténetének lenyomataivá váltak.

A filmben többek között Szoboszlai Dominik, Szalai Ádám, Gulácsi Péter, Nikolics Nemanja, Loic Nego, Sallai Roland, Willi Orbán és Kalmár Zsolt gondolataiba is betekintést nyerhetnek a nézők, akik újraélhetik a csodát, ami valóban zaj volt az őszi csendben: a magyar labdarúgó-válogatott 2021-ben hazai pályán szerepelhet az Európa-bajnokságon.