A csakfoci.hu információi szerint Bernd Storck nem marad szövetségi kapitány, erről születik majd döntés az MLSZ keddi elnökségi ülésén. Értesüléseink szerint az elnökség többsége nem támogatja azt, hogy a német szakember maradjon a posztján, és úgy tudjuk, hogy sportigazgatóként is befejeződik a megbízatása, azaz rövidesen teljesen véget ér a Storck-korszak a magyar futballban.

Az, hogy sportigazgatóként sem marad, új fejlemény, hiszen korábban is legfeljebb a szövetségi kapitányi pozíciója volt veszélyben, úgy tűnt, sportigazgatóként tovább dolgozhat, de legfrissebb értesüléseink szerint az elnökségben nincs meg a támogatottsága ahhoz, hogy ezen a poszton tovább dolgozzon.

Úgy tudjuk, hogy a megjelent hírekkel ellentétben anyagilag sem terhelné meg különösebben az MLSZ-t Storck menesztése, a szerződése alapján ugyanis van lehetőség arra, hogy a szövetség viszonylag könnyen elköszönhessen tőle.

És a keddi döntés:

Döntött az MLSZ Storck sorsáról – hivatalos bejelentés

Ideiglenes kapitány is lehet

Egyetlen kérdés van már csupán, a keddi elnökségi ülésen sok szempont megvitatása után dől el, mikor is ér véget egészen pontosan a Storck-korszak. Az egyetlen befolyásoló tényező az, hogy a válogatottnak idén még van két felkészülési találkozója. Emiatt elképzelhető, hogy ezen a két találkozón még ő ül majd a kispadon, aztán köszönnek el tőle, de erre a legkisebb az esély.

Nagyobb az esélye annak, hogy Costa Rica és Luxemburg ellen megbízott kapitány ül majd a kispadon, ez lehet például Szélesi Zoltán.

A legideálisabb forgatókönyv az lehet, ha gyorsan sikerül megállapodni az új szövetségi kapitánnyal, más kérdés, hogy az MLSZ mennyire akarja az utódot máris két, nem általa lekötött felkészülési meccsbe “belekényszeríteni.”

Rossi, Sousa, Dárdai?

Ami a lehetséges utódot illeti: számtalan név repked a sajtóban, legfrissebb híreink szerint azonban néhány dolog kijelenthető.

Ami biztos:

– nem lesz szövetségi kapitány Paulo Sousa, vele nem is fognak tárgyalni
– nem tér haza Dárdai Pál, és Lőw Zsolt is egyelőre elzárkózik ettől
Bölöni László és László Csaba sincs képben.

Valóban jelölt lehet viszont Marco Rossi, akinek az elnökségben megvan a kellő támogatottsága, ha ő jönne és a DAC is hajlandó lenne elengedni őt, akkor őt nyugodtan kezelhetjük komoly jelöltként. Az új kapitány kinevezése azonban értelemszerűen nem egy elnökségi ülés alatt történik meg, azaz a döntés ez ügyben csak később várható.

MOKÁNY LAJOS