A török Hürriyet csütörtök reggeli cikke szerint Szalai Attila szerződtetése is téma lehet januárban a védelmét is megerősíteni kívánó Galatasaraynál.

A lap úgy tudja, hogy az isztambuli klub hosszabb ideje figyeli már a 22 éves magyar hátvédet, de most, a válogatottbeli remeklése miatt is aktuálissá vált a szerződtetése, nem akarnak tovább várni a törökök a megszerzésével.

A Galatánál állítólag úgy gondolják, télen tudnák megszerezni még viszonylag kedvezményesebb áron a 800 ezer euróra taksált bekket, akinek a török klub Fatih Terim vezette szakmai stábja is nagy “rajongója”.

Szalai nagyszerű őszt zárt a magyar válogatottban, hiszen alapemberévé vált az Eb-re kijutott és az NL-csoportját is megnyerő nemzeti csapatnak, egyedül a szerbek elleni hazai összecsapásról hiányzott sárga lapos eltiltása miatt. A bekk majdnem napra pontosan egy éve, Uruguay ellen mutatkozott be a nemzeti tizenegyben, azóta összesen 8 találkozón viselhette a címeres mezt.

A Süper Ligben az előző idényben csak a 6. helyen végzett, jelenleg pedig a 3. helyen álló, 22-szeres török (rekord)bajnok másik kiszemeltje is ott volt állítólag a szerdai magyar-török Nemzetek Ligája-csoportmeccsen (2-0), az isztambuliak ugyanis a lap információi szerint a német másodosztályban szereplő Fortuna Düsseldorf támadóját, Kenan Karamant is megvennék januárban.

Nem csak Szoboszlai robbanthat az átigazolási piacon – 3 magyar válogatott játékos a téma külföldön