A Bloomberg cikkében már a címben kiemeli, hogy“Cristiano Ronaldo négyszer annyit ér, mint a magyar válogatott”, majd leszögezi, hogy a legutoljára az 1972-es Eb-n szereplő magyar nemzeti csapat pénzügyi értelemben “egy másik univerzumot” képvisel, mint a kontinenstorna elitgárdái.

Magyarország csapatának várható értéke nagyjából 31 millió dollár lehet (a pontos keret csak ma délután kerül nyilvánosságra), ami valamennyi résztvevőnél alacsonyabb összeget jelent.

A torna egyik sztárja, az Eb-n a magyar válogatottal is találkozó Portugália kapitánya, Cristiano Ronaldo értékét egyedül 116 millió dollárra becsüli a holland ING, értéke tehát a négyszerese a papíron a 23 fős magyar keretnek. A csapatok közül a spanyol a legdrágább (736 millió dollár), megelőzve a németeket (633 millió) és a franciákat (551 millió).

A Bloomberg írása és az ING felmérése a 10 legértékesebb keret legdrágább játékosainak tízes listáját is felállította (itt is Ronaldo vezet), emiatt például az Eb egyik legtöbbre taksált (113 millió dollár) futballistája, nem is fér fel arra, hiszen Wales nincs a legértékesebb csapatok között.