Erik Hamrén, az izlandi válogatott szövetségi kapitánya először is Marco Rossinak üzent a Puskás Arénából, a csapat mai sajtótájékoztatójáról:

Sajnálom a kollégámat, a járvány nagyon rossz helyzetet okozott az egész világban. Nagyon jó lenne Rossi úrral találkozni a mérkőzésen, ez most nem történhet meg.

Természetesen a zárt kapus rendezésről is kérdezték az újságírók a kapitányt:

Nem gondolom, hogy ez segítséget jelentene, értelemszerűen a hazai csapatnak jobb lenne teltház előtt játszani, de szerintem mostanra a játékosok már hozzászoktak ezekhez a körülményekhez. A magyar csapat jó ellenfél lesz, nagyon jó képességű együttes, amit a Nemzetek Ligájában mutatott meg, illetve a bulgáriai, idegenbeli selejtező mérkőzésen. Minden csapatnak megvannak az erősségei és gyengeségei, mi ki szeretnénk használni azokat a pontokat, ahol szerintünk Magyarország sebezhető, de ezt persze nem szeretném most megosztani, remélhetőleg, holnap látni fogják a találkozón, mire gondolok.

Saját csapatáról pedig a szövetségi kapitány elmondta, hogy mindenki jó állapotban van, készen állnak a holnapi mérkőzésre. Vannak ugyan többen, akik nem sokat játszottak a klubjukban, mások pedig túl sokat is pályán voltak. Előbbi szerinte akár előnyükre is fordítható.

Meglátjuk, meddig tart ki a mostani generáció, nem gondolom, hogy ez lenne az utolsó dobásunk. Úgy vélem, ezek a játékosok még mindig ki vannak kiéhezve a sikerre, ami kortól független – idézte az izlandi kapitány szavait az mlsz.hu.

Aron Gunnarsson, a csapat Katarban légióskodó középpályása pedig többek között arról beszélt, segítségükre lesz az a tapasztalat, amelyet a korábbi selejtezőkön szereztek, mikor az Európa-bajnokságra, majd a világbajnokságra is kijutottak. Úgy fogalmazott, az ilyen meccsekért játszik egy futballista, de jól tudják, hogy Magyarország is ugyanezért a célért, az Eb-re való kijutásért lép pályára. Véleménye szerint az a csapat lehet a győztes, aki a legkevesebb hibát véti a találkozón.

2016-as Eb egy hatalmas élmény volt a számunkra és ezt szeretnénk megismételni, ezért fontos nagyon a holnapi mérkőzés. Emlékszem, nehéz meccset játszottunk a magyarokkal Franciaországban, nagyon sokat birtokolták a labdát és sokat kellett védekeznünk ellenük. Végül ki is egyenlítettek és döntetlen lett a találkozó vége.

Gunnarsson is kitárt aztán saját csapatára:

A mi erősségünk a kemény munka és az összetartás. Úgy gondolom, ez a generáció remek teljesítményt ért már el és ha holnap diadalmaskodunk, akkor zsinórban a harmadik nagy tornára jutunk ki. Jól sikerült a felkészülésünk és itt, Budapesten is remekül fogadtak bennünket, fel vagyunk készülve a holnapi játékra.

Válogatott: Szavazd meg Rossi Izland elleni kezdőcsapatát!