A hollandok elleni 2-4 ellenére jó helyzetben várja Németoszág az Eb-selejtezők folytatását négy meccsen szerzett 9 pontjával. A csoportelső északírek elleni rangadót megelőzően a német sajtó is optimista, és már megy a számolgatás, mi lesz ha a Nationalelf elérné a kijutást.

Amennyiben a német válogatott kvalifikálná magát a 2020-as Európa-bajnokságra, két csoportmeccset biztosan Münchenben rendeznek majd meg. Hogy egy harmadik csoporttalálkozót is a bajor fővárosban, illetve az Allianz Arénában rendeznek-e meg, az viszont már a magyar válogatottól is függ – hívja fel a figyelmet a Süddeutsche Zeitung.

Az európai szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága ugyanis korábban párokba osztotta a 12 ország rendező városait, Budapest pedig Münchennel került össze. Erre azért volt szükség, mert ha kijut a 2020-as Európa-bajnokságot megrendező valamelyik ország válogatottja, az két találkozóját is hazai pályán játszhatja a három csoportmeccséből. Vagyis a németek két meccsüket Münchenben, egyet pedig Budapesten fogják játszani, már amennyiben kijutnak.

Ha a magyar válogatott is egyenes ágon, azaz csoportja első két helyéről jutna ki az Eb-re – ahol a csoportjában Németország is ott lenne, ha a Nationalelf is megváltja a jegyét a kontinenstornára -, akkor külön sorsolás döntene arról, hogy Budapesten vagy Münchenben találkozzon a két nemzeti csapat. Ha viszont a mieink nem érnek oda az első két helyre, akkor három csoportmeccset is rendezhetnek majd a németek.

Mint ismeretes, a Szlovákia elleni selejtezőre készülő Magyarország négy mérkőzés után holtversenyben vezeti az E-csoportot a horvátokkal.