Mint ismeretes, az már eldőlt, hogy a magyar válogatott igazi halálcsoportba kerülhetne a 2020-as Eb-n – amennyiben sikerrel venné a Bulgária, illetve az Izland vagy Románia elleni Eb-selejtezőt -, hiszen a címvédő Portugáliával, a világbajnok Franciaországgal és a holtversenyben rekordgyőztes Németországgal találkozhatna a részben hazai rendezésű kontinenstornán.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nemrég közzétette az Eb teljes menetrendjét is, amelyből kiderül, mikor és milyen sorrendben találkozhatna bombaerős ellenfeleivel a nemzeti csapat.

E szerint a mieink Portugália ellen kezdhetnének az F-csoportban, június 16-án (18 órakor), a Puskás Arénában. Második ellenfélként Franciaország következhetne, egy június 20-i, délutáni (15:00) összecsapáson, megint csak Budpesten, végül a németek ellen, Münchenben zárhatnánk a csoportmeccsek sorát, június 24-én (21:00).

Az biztos, hogy a bajor főváros ad majd otthont a Franciaország-Németország és a Portugália-Németország rangadónak is.

A Puskás Aréna harmadik mérkőzése egy június 28-i (18:00), nyolcaddöntő lesz majd, amelyet a C-csoport győztese vív majd a D-, az E-, vagy az F-csoport harmadik helyezettjével.

(Ha az A-ligából Magyarország, Izland vagy Bulgária jut tovább, akkor az F-csoportba nyer besorolást a győztes. Ha Románia, akkor átkerül a C-csoportba, ez esetben a D-liga győztese (Grúzia–Fehéroroszország és Észak-Macedónia–Koszovó) jön Budapestre.)

A magyar válogatott lehetséges Eb-menetrendje:

06.16. (18:00), Budapest: Portugália

06.20. (15:00), Budapest: Franciaország

06.24. (21:00), München: Németország

A 2020-as Európa-bajnokság csoportbeosztása: