A magyar válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs hosszabb interjút adott a Class FM Morning Show című műsorában, amelyben több aktuális témát is érintett a magyar válogatott számára nemrégiben véget ért Európa-bajnoksággal kapcsolatban.

A szélső elmondta, kicsit bántja, hogy Izland bejutott a legjobb 8 csapat közé az Eb-n, miután 2-1-re legyőzte Angliát a nyolcaddöntőben.

Így, hogy Izland nyert az osztrákok ellen, mi csak rosszul járhattunk volna. Akkor is harmadikok lettünk volna, ha kikapunk a portugáloktól, így akkor sem kaptuk volna meg az angolokat. Idegesít bennünket, hogy látjuk, hogy Izland továbbjutott. Mi csoportelsőként megkaptuk a világranglista 2. legjobb csapatát, úgyhogy ez annyira nem volt igazságos szerintem. Mi játszottunk ellenük, ezt nem nagyképűségből mondom, de nagyon régen játszottunk ennyire enervált és gyenge csapat ellen, mint volt ez az Izland. Sajnos tovább jutottak, mint mi, nyilván, ilyenkor egy picit fáj a szívünk, de utólag ezen nem szabad rágódnunk.

Dzsudzsák a portugálok klasszisával, Cristiano Ronaldóval kapcsolatban is kapott kérdést, akiről elmondta, egyáltalán nem látszott rajta, hogy ne tisztelné őket.

Cristiano Ronaldo a meccs előtt és a meccs után is gratulált a csapatnak, semmi olyan jelét nem mutatta annak, hogy lenézne minket. Jó érzés, hogy versenyre tudtam kelni vele, hiszen ő a világ egyik, hanem a világ legjobbja.

A válogatott csapatkapitánya a belgák elleni 4-0-s nyolcaddöntőbeli búcsút is kielemezte.

A belgákkal szemben volt sebességbeli különbség, ez volt a legnagyobb probléma. Koncentrációba szerintem nem voltunk jók, nem úgy jöttek a passzok. Kicsit be is pánikoltunk attól a gyorsan bekapott góltól, nagyon-nagyon rég kaptunk rögzített szituációból gólt, ami meccs közben plusz letargiát okozott. Utólag beszéltük, hogy 2-0-nál, mikor belül éreztük, hogy vége ennek a meccsnek, vissza kellet volna állni, hogy ne az legyen, hogy beleszaladunk egy négyesbe. Így is azt mondom, hogy ott voltunk, beküldtünk minden csatárt a pályára, 2-0 és 3-0 után is voltak lehetőségeink. A gól is abból lett, hogy mi adtuk el az ő térfelükön a pályát. 1-0 után kellett volna megragadni a lehetőségeket, több volt ebben a meccsben.

Dzsudzsák a franciaországi körülményekről is szót ejtett, amelyekre nem lehetett panaszuk.

Nagyon jól éreztük magunkat, szinte csak a reggelinél és a masszázsszobában találkoztunk egymással. Egyedül voltunk egy szobába, egy golfcentrumban voltunk, ilyen bungalószerűségekben, ahol golfkocsikkal mentünk, de persze mi nem vezethettük ezeket. A reggeli mindig fakultatív volt, attól függ, hogyan voltak az edzések. Folyamatos rendőri készültség volt, óriási volt a biztonság, egy-egy edzésünkről 150 ember tudott körülbelül. 23 órakor volt takarodó, de Storck ezt nem ellenőrizte, a vacsora után őt már nem láttuk.

A Bursaspor szélsője a saját jövőjével kapcsolatban egyelőre nem tudott bővebb információval szolgálni, valamint arról is beszélt, hogy miért nem lett korábban a Dárdai Pál irányította Hertha játékosa.

Egyelőre nem tudok mit mondani a folytatásról. A Bursasportól szeretnék távozni, aggaszt az is, hogy megint robbantások voltak. Nem titok, hogy már tavaly is nagyon szerettem volna a Palihoz menni a Herthába, az ő hívása megtisztelő, akármikor szóba jön, az prioritást élvez. Biztos vagyok benne, hogy ez a szereplés és teljesítmény elég volt ahhoz, hogy onnan eljöjjek és feljebb tudjak lépni. Anno én mondtam a Palinak, hogy írjátok le papírra, hogy kettő cappucchinót fogsz kapni, csak legyen leírva. A törököktől is úgy jöttem el, hogy 72 órát kértem, és mondtam a Palinak, hogy sürgessük meg a dolgot. Ő hívott vissza, hogy nem tudjuk bevállalni, úgyhogy fogadjam el az ajánlatot.

Dzsudzsák amondó, a válogatott több tagjának is meglesz a lehetősége arra, hogy komoly klubhoz igazoljon.

5-6 ember szerintem biztos, hogy nagyon-nagyon jó helyre fog kerülni. Személy szerint azért sajnálom, hogy egy ilyen Eb 25 éves koromban nem adatott meg, picit ez bánt, de remélem, hogy még egy szintet tudok lépni. Nagy Ádám előtt óriási lehetőség állnak, Kádár Tomi is nagyon jó helyre mehet.