A csakfoci.hu ezúttal is megszavaztatta olvasóit, hogy milyen kezdőcsapattal állítanák ki a magyar válogatottat az esti, Montenegró elleni felkészülési mérkőzésre.

A “szurkolói kezdőcsapat” több mint 4000 voks alapján készült el, egy nap alatt érkezett ennyi szavazat.

Bár Marco Rossi kísérletezésre is használni kívánja majd a találkozót és fontos (sérült) hiányzói – Nagy Ádám és Pátkai Máté – is vannak a nemzeti csapatnak, a szavazók jelentős többsége próbált ezúttal is az utóbbi hónapokban már-már megszokott alapcsapatnál maradni.

Kapusposzton ezúttal is meglehetősen egyértelmű volt a helyzet (akárcsak az utóbbi időben mindig) Gulácsi Péter hatalmas fölénnyel, a voksok 78 százalékát bezsebelve végzett az élen Dibusz (17%) és Kovácsik (5%) előtt. A védelem közepén sem volt kérdés, hogy Willi Orbánnak (75%) kellene kezdenie, és Kádár Tamást (42%) viszont ezúttal meg tudta szorongatni (36%) az Amerikában légióskodó és az utóbbi három Eb-selejtezőn jó teljesítményt nyújtó Baráth Botond. Balhátvéd-poszton érdekesen alakult a helyzet, hiszen itt is Kádár (40%) lett a befutó, de alig előzte meg Korhut Mihályt a voksolóknál (37%). A hátvédsor jobb szélén a ferencvárosi Lovrencsics Gergő (64%) le az egyértelmű befutó.

A középpályán a korábbiaban mindig Nagy Ádám kapta a legtöbb voksot, ezúttal azonban ő hiányzik majd – Szlovákia ellen viszont talán visszatérhet, akárcsak Pátkai Máté -, ezúttal így a ferencvárosi Sigér Dávid (27%) került be a szurkolói kezdőcsapatba. Nagy már megszokottnak mondható “párja”, az eszéki Kleinheisler László (36%) lehetne a másik labdaszerző Podgoricában a “több mint 4 ezer Rossi” szerint.

A támadó középpályások között Szoboszlai Dominik nagy fölénnyel került középre (65%), de a bal szélen is kimagaslott Dzsudzsák Balázs a voksokat tekintve (45%). A jobb oldalon viszont rendkívül megosztott volt a drukkerek támogatása: Dzsudzsák 27, Sallai 26, míg Varga Roland 25 százalékon végzett.

A középcsatár viszont a drukkerek szerint szinte nem lehet más, mint Szalai Ádám (79%).

A válogatott Montenegró elleni kezdőcsapata a szurkolók szerint (4-2-3-1):

Gulácsi – Lovrencsics, Orbán, Kádár / Baráth, Kádár / Korhut – Sigér, Kleinheisler – Dzsudzsák / Sallai, Szoboszlai, Dzsudzsák – Szalai

Válogatott: Magyarveréssel kezdene az új kapitány, fontos infók a szurkolóknak – minden hír a Szlovákia és Montenegró elleni meccsekről itt!