Nagy Tamás, többek között a Ferencváros és a Pécs korábbi szakvezetője volt a Digi Sport Reggeli Start című műsorának vendége.

– Úgy érzem, a portugál meccs után feladtuk a kijutásért való harcot. Új irányt vettünk, markánsan belekezdtünk valami másba, hogy majd beépítünk fiatalokat a csapatba. Vannak szakmailag nem átléphető lépcsőfokok, ezt nem lehet megtenni. Mindig azt hangoztatjuk, hogy a következő meccsre kell koncentrálni, nálunk ez most megváltozott. A szurkolók azért vannak ott, hogy az adott mérkőzésen a legjobb csapatot lássák. Nem értem, hogy kerülhetnek elő NB I-est tapasztalat nélküli labdarúgók ilyen tétmeccsen. Be lehet építeni játékosokat, de ennek nem volt most itt az ideje.

A szakember nem érti, mit akartunk játszani Andorra ellen.

– Nem láttam, mi letett az elképzelés Andorra ellen. Nem volt a terv a játékosok tudásához igazítva, lezseren, lekezelően mentünk ebbe a mérkőzésbe. A második félidőben sem éreztem, hogy markánsan belenyúltunk volna a meccsbe, akár a játékfelfogást, akár a taktikát illetően. Annyi történt, hogy Dzsudzsák és Gyurcsó helyet cserélt és elkezdtünk ívelgetni. Nem tudom ennek mi értelme volt, az andorraiak mindent kifejeltek. Egyénileg kellett volna sokkal többet vállalni. Dzsudzsák Balázs mérkőzés utáni nyilatkozatát sokan megmosolyogták, szerintem nagyon is őszinte volt a megnyilvánulása. A támogató erő, ami addig jelen volt az öltözőben, az eltűnt. Ő is érzékelte, hogy valami megváltozott és nem pozitív irányba. A válogatott élén egyszemélyes irányvonal alakult ki. Dárdai Pali időszakához viszonyítva annyi különbség történt, hogy amíg Pali felismerte, hogy ez a keret mire alkalmas, most ezt nem ismerték fel pontosan.