Egy közönségtalálkozó alkalmából Dunaszerdahelyre látogatott Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője, korábbi magyar szövetségi kapitány.

A beszélgetés végén a közönség is kérdezhetett a szakembertől. Természetesen sokan kíváncsiak voltak arra, mit gondol a magyar válogatott Andorra elleni elleni vereségéről, aki elmondta:

nem tartja szükségesnek, hogy Bernd Storck szövetségi kapitány lemondjon, ugyanis a megkezdett munkát folytatni kell.

Dárdai úgy véli, hogy a magyar foci legnagyobb gondja a futballfilozófia hiánya, és az, hogy a magyar labdarúgók fizikális szempontból sem ütik meg az európai színvonalat – írja a parameter.sk.

A nagypályán kell a genetika, kell a sprint.

Ha a németekkel hasonlítjuk össze a magyarokat, 30 méteren fél másodpercet vernek ránk, tehát nem tudunk elfutni, amikor el kell futni. Viszont a magyaroknak vág az esze, a magyar ember tud gondolkozni.

Ezt kéne bemutatni a pályán, erre kéne építenünk egy passzjátékos filozófiát. Filozófia nélkül ez az egész nem működik, és Magyarországon az utóbbi időben mindig ez volt a probléma.

Volt olyan, aki azt kérdezte Dárdaitól, hogy az edzői pályafutása elején járó tréner a jövőben el tudja-e képzelni magát Dunaszerdahelyen – természetesen csak azután, hogy még a magyar válogatotthoz is visszatért.

Ha eljön az ideje, átgondolom a történetet – felelte Dárdai, akit egy névre szóló DAC-mezzel ajándékozták meg a szervezők.


(Fotó: parameter.sk)