MARSEILLE-I GYEPSZŐNYEG ÁLLAPOTÁRÓL:

– Nem hiszem, hogy nagy hátrányt jelent majd, legfeljebb annyiból, hogy mind a két csapat csúszkálni fog, fontos lesz a cipők kiválasztása szombaton. De ha befülled, berohad a fű, mindegy milyen cipőt veszel fel, az csúszni fog. Amikor fordulni akarsz, és elrohad a fű, ott nem tud megkapaszkodni a cipőd, és ha párszor elcsúszol így, az nem egy kellemes érzés. Attól is függ még a helyzet, hogy lesz-e eső, ha igen, akkor ez egy csúszkálós meccs lesz.

FIOLA ATTILA KIESÉSÉRŐL:

– Nagy vérveszteség. Ahogy játszott – szinte hibátlanul – a selejtezőkön és Ausztria ellen, a támadásokat is segítette, a pontrúgásoknál a fejjátéka is erős, a sebessége is megvan nemzetközi szinten, komoly védőt veszítettünk. Nyilván ilyenkor jön a remény a többi játékos számára – ez teljesen természetes –, a másnapi edzésen már többen megpróbálták bizonyítani, milyen jó állapotban vannak. Van egy nyugodt, rutinos kapitány, aki jó döntést fog hozni a pótlásáról. Majd holnap meglepődünk, és aki játszik, az jó teljesítményt nyújt majd. Bizonytalanságot nem okoz szerintem a kiesése, egy ilyen győzelem után, és a szűk keret, a mag régóta együtt játszik már, megvan a csapategység.

 

 MIT CSINÁL A VÁLOGATOTT A KÉT MECCS KÖZÖTT?

– Az első a regeneráció. Aki nem játszott, az korán lefekszik aludni, mert másnap meghajtják, kap egy meccsterhelést. Utána viszont már nagyon nem tudod megterhelni a csapatot, jön inkább a taktika, a mérkőzésre történő felkészülés. Annak rosszabb, aki egy ilyen tornán nem nagyon lép pályára, annak hosszabbnak tűnhet a dolog, de az, hogy itt vagyunk, együtt vagyunk, az már pozitív. De Bernd Storcknak megvannak a dolgai abból az időből, amikor a BL-ben is játszottunk, és együtt edzősködtek Jügen Röberrel, tudja, mit kell csinálni a „szerda-szombat” ritmusban. Remélem, fizikálisan most is rendben leszünk, mint az első meccsen.

MENTÁLISAN MIT JELENT A CSAPATNAK AZ OSZTRÁK-VERÉS?

– Nagy lökést, a három pont az szó szerint az. Most már a két meccsből kell legalább egyet hozni, nagyon szerencsétlennek kell lenni ahhoz, hogy ne jöjjenek össze a dolgok. És ha most nyerünk, akkor megvan, amiről senki nem is álmodott. A srácok érzik, mennyien szeretik a focit, libabőrös lesz az ember akkor is, ha itt járja a várost, és magyarokkal találkozik. A magyar futballista szeretethiányos lett, most viszont ők is érzik az eufóriát, el is hozták magukkal a norvég meccsről az osztrákok ellen. Amíg lehet, ezt a vasat ütni kell! 

Bízol a magyar csapatban? Fogadj és nyerj – kattints!