Dárdai Pál a Coca-Cola bloggereinek beszélt bővebben a belga meccsről és a magyar válogatott Eb-szerepléséről. Ebből idézünk az alábbiakban.

 

A BELGA MECCSRŐL:

“Ha nagyon szőrösszívű vagyok, akkor azt mondom, a meccs eredménye 11-3, vagy legalább egy öt-hat gólos különbség. Ezt adta vissza a mérkőzés, ez egy nagyon jó csapat volt, ez nem a mi nívónk, mi most indultunk el az úton, nem lehet 0-ról a 100-ra felugrani. Ez a realitás, európai szintű sebességük volt, 15-20 perc után el lehetett mondani, hogy erőnlétben, dinamikában most nem voltunk ott, ahol eddig, lehetett érezni, hogy nincs benne a csapatban a jó eredmény, a továbbjutás. Az első félidő elcsúszott taktikában, talán frissességben is, de 1-0 után voltak lehetőségeink, Szalai és Dzsudzsák nagyot küzdött.  Egy becsületgól jól esett volna, de a 4-0 tükrözte a különbségeket, nincs miért szégyenkezni.”

A FÁRADTABBAN JÁTSZÓ MAGYAR JÁTÉKOSOKRÓL:

“Ez a játék, amit a magyar válogatott játszik, hatalmas koncentrációt igényel, hol tudok segíteni, figyelek, teszem a dolgom, ez felőröl. Ez a csapat játszott három jó meccset, nem volt veszítenivalója, most már talán volt. Ki tudja, miért lett a meccs előtt izomsérülése Kleinheislernek, van, hogy már fejben eldől az ilyesmi. Nagy döntők előtt is begörcsölnek a játékosok.”

AZ EB TANULSÁGAIRÓL:

“Tanulság volt, hogy nem kell beszarni, a csoportban meg is mutattuk, jól játszottunk, továbbjutottunk és hittünk magunkban. A másik az, hogy ilyen top-nívóra kell eljutni. De hogyan kell ide eljutni? Jó utánpótlással, edzőkkel, összefogással, a szurkolókkal. De ez egy hosszú folyamat, ez volt Belgiumban is, de nem tartott 40 évig. Nem kellett nekünk még Eb-t nyerni, bár nyilván szurkolóként én is úgy voltam vele, hogy a picit könnyebb ágon majd továbbcsúszhatunk, lesz valami csoda, bár ez már egy csoda volt, meg kell becsülni, ezt kell hazavinni.”

A SZURKOLÓKRÓL:

“Nagyon fontos volt, hogy kiderült, igenis létezik magyar szurkolói kultúra, a kérés az hozzájuk, hogy menjenek el NB I-es, NB II-es meccsre, vagy oda, ahonnan jöttek! A helyi vezetők szedjék össze magukat, és kezdjék el a szurkolók kívánságait valóra váltani, ez Németországban is így működik.”

DÁRDAIVAL MIRE JUTOTT VOLNA A VÁLOGATOTT AZ EB-N?

“Ezt így nem lehet tudni, lehetett volna rosszabb, de talán jobb is. Én soha nem beszélek arról sem, mi lett volna, ha elmegyek a Bayern Münchenbe focizni. Ezek butaságok. Nagyon jó munka volt, Storck is azt adta, amit eltervezett, sőt, a veretlen csoportszereplést nézzük, már inkább álomszerű volt. Ezt kell továbbvinni a vb-selejtezőkre, ott, ha nem is kijutni, de pótselejtező játszani, akkor 4-5-6 évig megint pozitív lesz a magyar labdarúgás megítélése, megindulhat egy pozitív történet.”

ÉS AZ ÖSSZEGZÉS…

“Mosolyogjatok már, el vagytok kókadva baszki! Hát ez egy szép Európa-bajnokság volt, ez egy nagy élmény volt, ezt mindenkinek így kell felfognia! Ha mindenki lekókad ilyen magyarosan, azt nem szabad. Tudom, hogy ez most rossz, de ennyi volt benne.”

 

Nézd meg itt a teljes beszélgetést!