Dárdai Pálkó idén januárban igazolt a MOL Fehérvár FC-hez, második bajnokiján rögtön megszerezte pályafutása első NB I-es gólját. A Németországban a Hertha színeiben nevelkedett 21 éves támadó középpályás interjút adott az M4 Sportnak, amelyben többek közt elárulta, Ausztriából és Hollandiából is voltak ajánlatai, és ha választania kellene, melyik válogatottat választaná.

Még a papával, de apuval is sok meccsükre jártunk, innen a klub szeretete, ráadásul mivel Balatonon van házunk és Fehérvár úgymond a második otthonom, nem volt nehéz a döntés. Mindenki segítőkész volt az érkezésemkor, a csapat is befogadott, így aztán nagyon jól érzem magam. Fontos volt, hogy ismerem a magyar közeget és ott szeretek játszani, ahol jól érzem magam. A Fehérvárnál a klub dolgozóit és a játékosokat is ismerem.

Palkó elmondása szerint a szakmai szempontokat sem hagyta figyelmen kívül, mikor a fehérváriak mellett döntött.

A csapat támadó focit játszik, nekem pedig ez fekszik, szeretem, ha támadunk és gólokat rúgunk, plusz nagyon jó edzőnk van. Ami a feltételeket illeti, minden adott a fejlődésemhez, nagyon komolyak az edzőpályák, az öltözők, komoly a stadion is, a stáb is ugyanakkora, mint a Herthánál, úgyhogy elmondható, hogy Bundesliga-szintű feltételek vannak a Fehérvárnál, ahol hosszú távra tervezek. Szorgalmas vagyok, gyors, jó a bal lábam és jó a cselező készségem. Annyi meccset szeretnék játszani, amennyit csak lehet, a többi meg majd kialakul.

Alighanem a részben hazai rendezésű Eb-re készülő magyar válogatott is hasznát venné egy jó mentalitású, tehetséges fiatal támadónak, aki jó hírrel szolgált a nemzeti csapattal kapcsolatban.

Ha mindkét válogatottból keresnének, akkor a magyart választanám és ha hívnának az Eb-keretbe, természetesen örömmel mennék, de egyelőre keményen kell dolgoznom – zárta az interjút fülig érő mosollyal Dárdai.