Korábban már beszámoltunk arról, hogy Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke az M4 Sportnak adott exkluzív interjújában bejelentette, hogy az amatőr bajnokságokat felfüggesztik, de a szövetség első embere beszélt többek között a magyar–izlandi Eb-pótselejtezőről és Szoboszali Dominik helyzetéről is.

– Természetesen sajnáljuk, hogy az év meccse, az Izland elleni Eb-pótselejtező, valamint a Ferencváros Barcelona elleni BL-meccse nézők nélkül lesz megtartva, akárcsak a többi válogatott meccs – nyilatkozta Csányi. – Látva a számokat és a vírus terjedését, nem lehet olyan szigorú intézkedéseket hozni, amit ne tartanánk indokoltnak. Bármennyire is szeretjük a futballt, és szerettünk volna a nézők kedvében járni, de most sokkal fontosabb, hogy minél kevesebben fertőződjenek meg, és minél kevesebben haljanak meg. Vissza kell téríteni azoknak a jegyeknek az árát, amit már értékesítettünk. Csütörtökre az összes jegy elkelt, míg a vasárnapi NL-találkozóra 12 ezer belépő fogyott. Sajnáljuk a szurkolók csalódottságát, de úgy gondolom, hogy a drukkerek nagy része is megérti ezt.

Az MLSZ elnöke a csütörtöki Eb-pótselejtezőre kitérve elmondta, az a tapasztalata, hogy minden északi csapat veszélyes.

– Nagyon kemény futballt játszanak, nagyon elszántak, lelkileg és fizikailag is egyaránt erősek. A játékosaik 90 %-a topbajnokságokban játszik és külföldön, de látva a magyar válogatott előző három meccsét, beleértve a játék színvonalát, az akaratot, a lelkesedést, ha ezt ugyanúgy sikerül folytatni, akkor sikeresek lehetünk. Nyilván sokkal jobb lett volna, ha 20 ezer néző tudja segíteni a csapatot, adott volna egy különleges atmoszférát. És persze fontos, hogy minden Marco Rossi által kiszemelt játékos pályára tud-e lépni, hiszen Szoboszlairól hallottuk a híreket, hogy bizonytalan a játéka. A vasárnapi mérkőzésük után tesztelték őket, és nyolcból hat válogatott játékosuk pozitív lett, ezért egyelőre megtiltották, hogy eljöjjön. Hétfőn volt egy újabb teszt, ha ez negatív lenne, akkor nagyobb esélyt látok arra, hogy mégis csak elengedik őket. Abban bízom, hogy nem következik be az, hogy az osztrák szabályok értelmében az egész csapat zár alá kerül. Amennyiben mégis ez lesz, akkor nem látom egyelőre, milyen megoldással tudnánk Magyarországra hozni Szoboszlait anélkül, hogy ne sértsen szabályokat. Szoboszlai a válogatott egyik nagy erőssége, sokkal nyugodtabb lennék, ha játszhatna a középpályán, de úgy gondolom, az ő színvonalát megközelítő játékosok vannak még a keretben – nyilatkozta az MLSZ elnöke az M4-nek.

Csányi is megszólalt a focit érintő kormánydöntésről: “Nincs olyan szigorú intézkedés, amely ne lenne indokolt”