Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke az Eb szereplés alkalmából az M4 vendége volt. Az interjúban természetesen az Európa bajnokság volt a fő téma, de szóba került Pintér Attila, Dárdai Pál, Bernd Storck és a szurkolói kártya ügye is.

A MAGYAR EB-SZEREPLÉSRŐL:

Izgulok, nagyon jó lenne egy jó szereplés. Arra számítok, hogy a válogatott tagjai mindent megtesznek, hogy tovább jussunk a csoportból, biztos vagyok benne, hogy küzdeni fognak. Úgy érzem, hogy mind a három csapatnak méltó ellenfelei leszünk, remélem, hogy a szerencse is velünk lesz, és akkor talán sikerül ez a cél. Azt gondolom, hogy ez egy jó válogatott, a korösszetétel és a játékosállomány is. A játékosok nem Európai élvonalához tartoznak, de összességében jól képzett tagjai vannak a csapatnak, és végre azt látni, hogy nem félve lépnek a pályára. (…)

(…)Akkor lennék elégedett, ha a csapat olyan elszántsággal lépne pályára, mint ahogy tette a norvégok ellen, és a horvátok ellen a második félidőben, ha olyan játékot látnánk, amire büszkék lehetünk. Fogadalmat csak magamnak tettem, hogy drukkolok a csapatnak, de fogadni nem fogadtam senkivel, de nem is lenne korrekt. Egy közepes tétet azért rátennék a továbbjutásra. Jobban bíztam abban, hogy a válogatott sikeres lesz, mint abban, hogy a klubcsapatok sikeresek lesznek.

(…)Szerintem egy 23 fős keretből óhatatlanul kimaradhatnak olyanok, akiknek esetleg ott lehetne a helyük, de ez a csapat így jó, ahogy van.

PINTÉR, DÁRDAI, STORCK:

Hét-nyolc név volt a listánkon, Bölöni Lászlóval nagyon komolyan folytak a tárgyalások hosszú időn keresztül, de olyan indok miatt nem vállalta, amit a három hónapos tárgyalássorozat elején is tudott, ezért róla negatívak az emlékeim. Ezután egy külföldi edzőnek nem lett volna elég ideje felmérni a játékosokat, ezért jó ötletnek tűnt Pintér Attila kinevezése. Én nagyra becsülöm őt, a szándékai és a munkája nem hagy kifogásolnivalót, de nem volt tartása a csapatnak. Az észak-írek elleni meccs első fél órája után eldöntöttem, hogy ez így nem mehet tovább, szégyelltem magam a csapat játéka miatt, erre aztán jött a vereség. Dárdai Pál a fejemben volt már ezelőtt is, az ő hozzáállása tetszett a legjobban, egyértelműen beszélt, a szakmai hozzáállása tetszett a legjobban, és ő ismerte a játékosokat, hamar át tudta venni a csapatot. Talán vitatkozhattunk volna többet a Herthával, de én megértettem, hogy egy Bundesliga csapat edzőjének nincs ideje a válogatottra. Nem gondoltuk, hogy ilyen hamar Bundesliga-edző lesz, és volt joga a Herthának visszahívni őt. Pali sajnálta, de talán így járt a legjobban. A Hertha segített, amikor kellett, de meg kellett értenünk, és el kellett fogadnunk, hogy nekik még nagyobb szükségük volt Palira, nem beszélve arról, hogy a magyar labdarúgásnak is jó, hogy van egy Bundesliga-edzőnk. Bernd Storckot Dárdai Pál ajánlotta a sportigazgatói posztra. Ő együtt dolgozott a Palival, ismerte a játékosokat, nyilvánvalónak tűnt, hogy őt válasszuk, és ezt az eredmény is igazolta.

AZ NB I-RŐL:

Az interjú végén az NB I-ről is szó esett, Csányi Sándor kijelentette: a mezőny mérete a közeljövőben nem fog változni, az ország gazdasági teljesítőképessége 12 csapatos első osztály stabil működését teszi lehetővé. Az öt budapesti csapatot nem sokallja. Az elnök szerint a bajnoki meccsek színvonala javult, és a maga részéről bízik abban, hogy az egyre több modern, komfortos, családbarát stadion segít visszacsábítani a nézőket a lelátóra.

A SZURKOLÓI KÁRTYÁRÓL:

Hozzátette: a szurkolói kártya ügyében engedett az MLSZ, fájdalom, ettől sem nőtt a bajnoki mérkőzések látogatottsága – bár kétségtelen, az amúgy kényelmes vásárlást lehetővé tevő kártya körüli állandó vita semmiképp sem használt.