A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége kedden délután dönt Bernd Storck szövetségi kapitányi és sportigazgatói sorsáról. Az elnökség kilenc főből áll, vannak benne a futballban jól és kevésbé ismert tagok is.

A csakfoci.hu röviden bemutatja, kik döntenek a német kapitány jövőjéről – aki értesüléseink szerint mindkét pozícióját elveszíti majd.

Csányi Sándor

Őt kell talán a legkevésbé bemutatni. Az OTP elnök-vezérigazgatója, Magyarország leggazdagabb embere. 2010-ben vette át a Magyar Labdarúgó Szövetség irányítását.

Bánki Erik

Politikus, országgyűlési képviselő. 2006 és 2012 között a Parlament Sport- és Turizmus Bizottságának az elnöke volt. Őt is 2010-ben választották az MLSZ elnökségi tagjává.

Dankó Béla

Szintén 2010-től tag az MLSZ elnökségében, ahol az amatőr labdarúgást képviseli. Országgyűlési képviselő, 2014-től az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának és a Mezőgazdasági bizottságának tagja.

Dr. Török Gábor

Történész-politológus, egyetemi docens, politikai elemző. Honlapja szerint 2012 novemberében az MLSZ elnöksége a hazai női labdarúgás fejlesztési programjának meghatározására létrehozott ad-hoc bizottság elnökévé nevezte ki. 2013 márciusától az MLSZ Női bizottságának elnöke. 2015 áprilisában 5 évre az MLSZ elnökségi tagjává választották.

Nyilasi Tibor

A másik, szintén mindenki által ismert név. A Fradi korábbi Ezüstcipős labdarúgója, 70-szeres válogatott játékos, aki két világbajnokságon vett részt. Edzőként az FTC-t bajnoki címig, három Magyar Kupa-győzelemig vezette. Volt az MLSZ utánpótlásért felelős szakfelügyelője, sportigazgatója, Dárdai Pálnál tagja volt a szakmai stábnak is.

Balogh Gabriella

Korábban dolgozott az OTP Bank vezetőségében. A portfolio.hu kiadójának társtulajdonosa.

Berzi Sándor

Sportvezető, volt az MLSZ főtitkára – már 1989-ben a szövetségben dolgozott. Az MLSZ Játékvezető Bizottságának elnöke, tagja az UEFA Fegyelmi bizottságának.

Dr. Anthony Radev

„Orbánnal ultizik, a barátja Csányi, és neki sírja el bánatát Storck” – ezzel a címmel írt portrét róla néhány napja az index. Felső vezetői tanácsadó, több mint két évtizedig dolgozott a globális McKinsey & Co. tanácsadó cégnél.

Garancsi István

A Videoton tulajdonosa, az ő cége a Market Zrt., amely korábban a Ferencváros stadionját, a Groupama Arénát is építette. Jelenleg pedig a Diósgyőri Stadionon is ők dolgoznak.

Exkluzív: Storck minden pozícióját elveszítheti kedden – Dárdai és Sousa nem lesz kapitány