Mario Branco, a horvát Hajduk Split sportigazgatója Futács Márkóról, a klub magyar támadójáról és a helyi élvonal gólkirályáról is beszélt a Dalmatinski Portal-nak adott interjúban.

Könnyű azt mondani, hogy Futács 1,5 vagy 2 millió eurót ér, de mint mondtak egy évvel ezelőtt? Remek döntést hozott, amikor idejött a nagyobb pénzzel kecsegtető Törökország helyett. A Hajduk esélyt adott neki, hogy újra a megfelelő útra kerüljön.

Csak egyedül a magyar válogatottnál nem látják, milyen jó játékosunk is van. Futács gólkirály lett, de nem hívták be a válogatottba, Andorra ellen pedig kikaptak. Nem értem és nem tudom, miért nem kapott meghívót, csodálkozom, hogy nincs a neve a keretben és sokan vannak így.

Szerencsére nem csak a válogatottbeli szereplés számít egy futballista piaci értékénél, Márk a Hajdukban nyújtott teljesítményével így is felkeltette több csapat érdeklődését. De nem szeretnénk elveszíteni ezen a nyáron és szerintem nem is fogjuk – tette hozzá.

Bernd Storck egyébként az Andorra elleni vereséget követően jelezte, hogy a következő összetartásra meghívja Futácsot is.

Futács összes gólja a 2016/2017-es szezonból: