A Németh Antal vezette U19-es magyar csapat ősszel az első helyen jutott tovább Eb-selejtező csoportjából, a szlovén, a koszovói és az osztrák válogatottat megelőzve. A decemberi elitkörös sorsoláson kiderült, hogy nehéz négyesbe kerültünk, a házigazda horvátok mellett a norvég és a német válogatott lesz az ellenfelünk a három mérkőzésen. A csoportból csak az első helyezett kvalifikálja magát a nyári, örményországi Eb-re.

Az mlsz.hu beszámolója szerint a magyar válogatott kerete közel azonos az őszi selejtezőket sikerrel megvívó névsorhoz, ám az A-válogatottba meghívott Szoboszlai Dominikra és a sérült Mocsi Attilára nem számíthat a szakmai stáb, illetve egyelőre kérdéses a sérüléséből a napokban felépült Schön Szabolcs (MTK) játéka is.

Vasárnap délután 23 játékos kelt útra Horvátország felé, a végleges keretet kedden jelöli ki a szövetségi edző. A mieink szerdán délután Norvégia ellen kezdik meg szereplésüket a viadalon.

Az elmúlt napok közös munkája során igyekeztünk felfrissíteni a csapat játékát, és nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy minden kerettag tisztában legyen azokkal a taktikai elemekkel, amelyek kulcsfontosságúak lesznek az előttünk álló mérkőzésen – mondta az elutazás előtt Németh Antal. – Mindhárom ellenfelünket igyekeztünk alaposan kielemezni, a többiekről beszerzett felvételek alapján nagyon kiegyensúlyozott küzdelemre számítok, bármely csapat képes lehet legyőzni bármelyik ellenfelét. A norvégokkal kezdünk, akiknek keretében Liverpool- és Manchester City-játékosok is vannak, és nagyon erős, összeszokott csapatot alkotnak. A jó kezdés meghatározó lehet a folytatásra nézve, ezért szeretnénk sikerrel zárni a találkozót.

A magyar válogatott mérkőzései:

Március 20., 13:00 (Dugopolje): Magyarország – Norvégia

Március 23., 17:00 (Dugopolje): Magyarország – Horvátország

Március 26., 14:00 (Dugopolje): Magyarország – Németország


A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Kovács Péter (DVSC), Ásványi Balázs (Puskás Akadémia), Kiss Ágoston (Haladás)

Védők: Kovács Krisztián (ETO FC Győr), Újvárosi Ádám (DVSC), Csóka Dániel (DAC), Majnovics Martin (Mattersburg), Major Gergő (Puskás Akadémia), Temesvári Attila (Budapest Honvéd), Bolla Gergő (Haladás)

Középpályások: Csonka András (Ferencváros), Szendrei Norbert (Bp. Honvéd), Nándori Botond (Csákvár), Bokros Szilárd (Puskás Akadémia) , Bencze Márk (Vitesse), Szánthó Regő (ETO FC Győr)

Támadók: Kiss Tamás (Puskás Akadémia), Schön Szabolcs (MTK Budapest), Csoboth Kevin (Benfica), Szerető Krisztofer (FTC), Tímári Norman (Kelen) , Torvund Alexander (Stabaek)