A skót élvonalbeli Hibernianhez igazolt, és a Runavík elleni 6-1-es El-győzelemmel be is mutatkozott már új csapatában Bogdán Ádám. A magyar válogatott kapus döntéséről, Jürgen Kloppról, céljairól és a válogatottról is beszélt.  

– Többször beszéltem arról, hogy teljes környezetváltás a vágyam, de azt is sokszor elmondtam, hogy a legnagyobb valószínűsége annak van, hogy a szigetországból lesz megkeresés, mert ott ismernek – nyilatkozta Bogdán az Anfield Road blognak. – Ez végül be is jött: a sérülésem és a hosszú, tizenöt hónapos kihagyásom miatt egyszerűen nem volt olyan csapat egyelőre – és én nem akartam sokáig kivárni –, amelyik rábólintott volna a kölcsönvételemre. Végül egy olyan edző szavazott nekem bizalmat, aki ismert korábbról (az északír Neil Lennonnal a Boltonnál játszott együtt – a szerk.). Utólag úgy látom, csak így működhetett. (…)

Megható belegondolni, hogy a tavaly nyári, teljes káosszal jellemezhető állapotomhoz képest, egy évvel később egy EL-selejtezőn állok a kapuban. 

A Liverpoolból kölcsönben távozó kapusnak nem volt túl közvetlen a kapcsolata korábbi menedzserével, Jürgen Kloppal.  

– Én körülbelül kétszer beszéltem Kloppal, azokat is én kezdeményeztem. Egyszer, amikor el akartam menni kölcsönbe a Wiganhez, egyszer pedig azért, hogy már az Európa-bajnokság előtt engedjenek el kölcsönbe. Előtte és azóta se beszéltünk, soha nem keresett, nem volt semmilyen kapcsolatom vele azon felül, hogy a főnököm. Danny Ward visszatérésétől kezdve egyértelmű volt, hogy nem számol velem, hiába védtem néhányszor.

Ez ennyi, nem hívjuk egymást már. 

Bogdán beszélt a Rangers menedzseri pozícióját elvállaló Steven Gerrardról, valamint a skót első osztályról is.  

– Szerintem nagyon jó döntést hozott. A Rangerstől ma még nem elvárás, hogy megnyerje a bajnokságot, viszont van akkora klub és tud annyit igazolni, hogy jó eséllyel befusson a második helyre, vagy meglepetést okozzon, és esetleg megnyerje. Nekünk meg az a feladatunk, hogy ezt megakadályozzuk. Tavaly negyedik lett a Hibs, én nagyon bízom benne, hogy innen még tudunk feljebb lépni. Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen nagy klubnak számítunk, tavaly még nem tudták, mit várjanak a friss feljutottól, de idén már komoly skalpot jelent majd az ellenfeleknek, ha minket esetleg legyőznek. 

A válogatott kapus végül arra válaszolt, beszélt-e korábban Georges Leekensszel, vagy nemrégiben kinevezett utódjával, Marco Rossival.  

Nem, egyikükkel sem. Leekensszel nem is lett volna miről, hiszen sérült voltam. Rossinál pedig még korai lenne, bízom benne, hogy a teljesítményem alapján aktuális lesz beszélni erről. 

A TELJES CIKKET ITT OLVASHATOD – KATTINTS!