Bese Barnabás tagja volt Bernd Storck 2016-os Eb-keretének, a magyar válogatott jól sikerült nemzetközi szereplése után igazolt a francia Le Havre csapatához, melynek meghatározó játékosává vált, az elmúlt három évben 98 tétmérkőzésen lépett pályára a klub színeiben. A jobbhátvéd a Digi Sport Reggeli Start című műsorában elárulta, azóta sem bánta meg, hogy légiósnak állt.

Három év után is úgy gondolom, hogy az jó döntés volt. Mindenképpen az volt számomra a fontos, hogy minél több játéklehetőséget kapjak, és folyamatosan játsszak a meccseken, szerencsére így is történik.

Számomra a játékpercek a legfontosabbak. Egy év van még a szerződésemből, természetesen ha jönne egy olyan ajánlat, ami a klubnak, és nekem is megfelelő, akkor elgondolkodnék a váltáson, de most is az lenne a prioritás, hogy a játéklehetőség meglegyen. Abban az esetben váltanék, ha erre reális esélyt látnék.

A 25 éves játékos 17-szeres válogatottnak is mondhatja magát, pályára lépett többek között a Horvátország és Wales elleni bravúros győzelmek alkalmával is.

– Válogatottnak lenni mindig megtisztelő. Örülök, hogy az eddigi kapitányok számítottak rám, eddig mindig ott voltam a keretben, ha nem voltam sérült. Amikor pályára küldenek, próbálok élni a lehetőséggel. Nagyon örülök neki, hogy az elmúlt két hazai mérkőzésen lehetőséget kaptam. Nagyon jó volt a hangulat, nagyon jó volt beszállni ebbe a két győztes meccsbe.

Bese a nemzeti csapat jövőjével kapcsolatban is megszólalt: elárulta, mi teszi kiemelkedő edzővé Marco Rossi szövetségi kapitányt.

– Optimistának kell maradnunk, hogy a kitűzött célt próbáljuk elérni. Kezd összeállni egy nagyon jó csapat egy nagyon jó stábbal. Rossi nagyon jó át tudja adni a csapatnak az elképzelését, hogy hogyan játsszunk, milyen stratégiát kövessünk. Szót ért a játékosokkal, és át tud adni minden olyan dolgot, amit a pályán viszont szeretne látni.