Nagyon jó! – válaszolta a pálya jobboldalán több poszton is bevethető Bese Barnabás arra a kérdésre, hogy milyen érzés a nevét az utazó keret listáján látni. –Be kell vallanom, nem számítottam rá, hogy bekerülök a keretbe, bár az is igaz, hogy mélyen legbelül nem adtam fel a reményt. Már akkor nagyon örültem és büszke voltam, amikor először hívott meg a kapitány a keretbe, azóta csak arra koncentráltam, hogy minden tőlem telhetőt megtegyek az edzéseken. Nagyon örülök, hogy sikerült meggyőznöm a szakmai stábot, és ott lehetek Franciaországban. Amikor Elefántcsontpart ellen nem léptem pályára, azt hittem, eldőlt a sorsom, és nem leszek a keret tagja, ezért is örömteli meglepetés a mai hír – nyilatkozta az mlsz.hu-nak.

Bernd Storck a kerethirdetéskor elmondta, Bese sokoldalú játékos ugyan, de elsősorban jobb oldali védőként, Fiola Attila esetleges sérülése vagy eltiltása esetén, helyettesként számít rá az Eb-n. A kapitány azt is elárulta: az MTK Budapest védője a keret egyik leggyorsabb játékosa, aki ráadásul rendkívül fogékony a tanulásra, így rengeteget fejlődött az edzőtábor alatt, és ugyanerre számít az egész torna során.

Természetesen tisztában vagyok vele, hogy nem rólam fog szólni ez az Eb, de az biztos, hogy ha megkapom a lehetőséget, akkor szeretnék élni vele! Így továbbra is maximális erőbedobással készülök – most még Németország ellen, ahol remélem, hogy a pályán is bemutatkozhatok a csapatban – tette hozzá Bese.

Bese Barnabás az MTK, illetve a Sándor Károly akadémia nevelése, az első csapatban a kék-fehérek NB II-es idényében, 2012 májusában mutatkozott be. Az NB I-ben 2012. november 23-án játszott először. Eredeti posztja csatár, hajdanán a korosztályos válogatottakban is ezen a poszton szerepelt. Még Garami József vezényelte hátra először a védelembe, ahol remekül feltalálta magát. 2016 márciusában, a horvátok ellen volt először az A-válogatott keretének a tagja. (mlsz.hu)