Meglehetősen nagy érdektelenség fogadta az azeri sajtóban azt, hogy a nemzeti csapatuk 3-1-re elveszítette szombati Eb-selejtezőjét Magyarországgal szemben. Marco Rossi csapatának sikeréről fontos sikeréről a lapok és internetes portálok többsége szűkszavúan – vagy még úgy sem – számolt be, a legtöbb esetben “távirati stílusban”, rövidhír formájában.

Az 1news.az legalább Nikola Jurcevic szövetségi kapitány nyilatkozatát idézte cikkében.

Köszönjük a szurkolók támogatását és gratulálok a magyaroknak a győzelemhez. Idegesen kezdtük a találkozót, a magyarok többször is ránk ijesztettek a pontrúgásaikkal, de összességében jó teljesítményt nyújtottunk. Az eredmény zavaró, mert kihagytuk a helyzeteinket, és sajnos a harmadik gólt is túl gyorsan kaptuk be. Többet érdemeltünk volna, de ehhez némi szerencsére is szükségünk lett volna. Szerintem nem hibáztunk a csapat összeállításakor, jó meccset játszottunk és a cseréink is jól szálltak be, lendületet adva a csapatnak. A legnagyobb különbséget a rögzített helyzetek jelentették a két csapat között. Most el kell felejteni az eredményt és a következő mérkőzésre kell koncentrálnunk – fogalmazott a korábbi horvát válogatott játékos.

A portál hozzáteszi, hogy az azeri válogatott különösen a második félidőben tűnt tehetetlennek a mieinkkel szemben, és a vereség a hazaiak minden reményét összetörte a folytatást és az Eb-re jutást illetően.

A zerkalo.az is igen lemondóan írt saját csapatukról. Kiemelik, hogy Azerbajdzsán második vereségével olyan csapatok szintjére süllyedt, mint Gibraltár, a Feröer-szigetek, Lettország, Andorra, San Marino vagy Liechtenstein, akik ugyancsak 0 pontot szereztek eddig az Eb-selejtezők során.