Az alábbiakban a 15 perces sajtótájékoztatón elhangzott kérdések és válaszok olvashatók.

Látható volt, hogy edzésen is locsolják az edzőpályát. Ezzel erre az esős bordeaux-i időre próbál felkészülni a csapat, a nehéz talajra, ami várhatja a csapatokat?
Dzsudzsák Balázs: – Kifejezetten nem erre számítottunk, elvileg ez az egyik legmelegebb stadion, úgyhogy nem erre készültünk célzottan.

Mit üzentek a magyar drukkereknek?
Dzsudzsák: – Azt, hogy legyenek óvatosak, mindenki érkezzen meg időben, reméljük, minden rendben lesz az út során. Reméljük, azt fogják kapni tőlünk, amit az elválásnál megbeszéltünk egymással, szeretnénk emelt fővel lejönni a pályáról.

30 éve nem voltunk nagy tornán, 44 éve Eb-n. Ez teher?
Lang Ádám: – Ezt az egész Eb-t élvezni kell. Ez egy futballünnep, mosolyognak az emberek, amikor meglátják a csapatbuszt, integetnek nekünk, ez nagyon jó érzés. Ez egy felemelő pillanat, amit meg kell élni.

Mit lehet tudni Kádár Tamás és Lovrencsics Gergő állapotáról?
Dzsudzsák: – Nem tudunk még semmit, a doktorral még nem egyeztettem… Gergő szerintem nem tudja vállalni a mai edzést, Kádi viszont rendben lesz szerintem, ő jobb állapotban van. Az jó hír, hogy mindketten velünk tarthattak az edzésre.

Balázs, kell-e nyugtatni a csapatot, esetleg egyénileg elbeszélgetni a játékosokkal? Milyen csapatkapitány Dzsudzsák Balázs?
Dzsudzsák: – A hangulat terén abszolút rendben van a brigád, nem látok feszültséget. Minden adott ahhoz, hogy keddre a legjobb állapotba kerüljünk. Nincsenek külön egyéni beszélgetések, közös meccsnézések vannak inkább. Mindenki azt várta, mikor jöhetünk végre ebbe a stadionba.

Lang: – Balázs olyan egyéniség, aki fontos része a csapatnak, igazi húzóember. A pályán kívül is remek ember, jó hangulatot tud teremteni, de a csapategység egyébként is remek.

Mi az, amire a legjobban kell készülni az osztrákok kapcsán?
Lang: – Nagy zsákbamacska itt már nincs, nem fogja különösebb meglepetés érni már a csapatokat. Videóztunk mi is természetesen, nagyon remélem, vissza is tudjuk majd adni a pályán azt, amire felkészültünk.

Milyen típusú játék várható a mieinktől? Alapvetően inkább védekezünk, és próbálunk pontrúgásokból veszélyeztetni?
Lang:  – Érdekes lesz a meccs képe, az osztrákok köztudottan “pressingelnek”, letámadnak, ennek megfelelően készülünk mi is rájuk. Próbáljuk elérni, hogy minél kevesebb nyomás legyen rajtunk a labdakihozatal során. Igazi parázs összecsapás lesz, amelyen szeretnénk megmutatni, hogy nekünk is itt a helyünk.

A csakfoci.hu az új Fiat Tipoval utazik az Eb-n!