A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) pályázni kíván a 2021-es U21-es labdarúgó-Európa-bajnokság rendezésére – olvasható a szerdai rendkívüli Fővárosi Közgyűlés előzetesen nyilvánosságra hozott napirendi pontjai között. Mivel a szövetség elképzelései szerint Budapest az esemény vendéglátó városa lenne, a közgyűlésnek támogató nyilatkozatot kell elfogadnia annak kapcsán, hogy vállalja az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) által támasztott kötelezettségeket. A javaslat előterjesztője Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes – számolt be róla a Világgazdaság.

U21-es Eb-pályázat: a helyszínek

Az előterjesztésből kiderül, hogy a főváros az MLSZ 2019-es korosztályos kontinensviadalra vonatkozó pályázatát is támogatta, ám a rendezési jogokat Olaszország és San Marino kapta meg. Ahogy akkor, a szövetség most is több város bevonásával bonyolítaná le a viadalt.

Budapest az egyik helyszín, ahol az FTC bázisa, a Groupama Aréna, valamint az új Honvéd stadion vagy az újpesti Szusza Ferenc Stadion adhat otthont a torna mérkőzéseinek.

Összesen hat stadiont kell biztosítani a meccseknek. Az UEFA részére 2018. augusztus 31-ig kell benyújtania az MLSZ-nek a pályázatot. Ennek része a rendező városok közgyűléseinek támogató határozata is, amelynek elfogadásához egyszerű szavazattöbbség szükséges.

TOVÁBBI RÉSZLETEKET EZEN A LINKEN OLVASHATSZ – KATTINTS