EREDMÉNYESSÉG, TÁMADÓJÁTÉK

Dzsudzsák Balázs lett a magyar válogatott legjobbja az Eb-n – derül ki a mértékadó whoscored.com értékelései alapján, a csapatkapitány 7,35-ös átlaggal zárta a tornát. Mögötte Gera Zoltán, az egy mérkőzésen játszó, de megsérülő Fiola Attila, majd Kádár Tamás, Kleinheisler László és Király Gábor következik a sorban.

Gera és Dzsudzsák 1-1 alkalommal nyerte el a meccs embere címét a lapnál.

A gólokat tekintve is Dzsudzsák végzett az élen, Portugália elleni duplájával, rajta kívül Szalai Ádám (Ausztria), Stieber Zoltán (Ausztria), valamint Gera (Portugália) talált az ellenfelek hálójába, illetve az izlandi Saevarsson szerzett öngólt.

Gólpasszok tekintetében Priskin Tamás és Kleinheisler László iratkozott fel a listára 1-1- alkalommal – mindketten Ausztria ellen.

Passzolási hatékonyságban Priskin hibátlanul teljesített a neki jutott 87 perc alatt, de Nagy Ádám mutatója kirívó igazán, hiszen három találkozón átadásai 90,6 százaléka sikerrel ért célba! A legaktívabb e téren egyébként Kádár Tamás volt, meccsenként 72-szer próbálta meg megtalálni a társait, 84,7 százalékban sikerrel is járt.

A „beadás-király” természetesen Dzsudzsák Balázs volt 2,8-szor próbálkozott egy-egy találkozón átlagosan, ez kiemelkedő adat a magyar válogatott tekintetében. A kulcspasszok kategóriájában is ő végzett az élen, holtversenyben Gerával és Kleinheisler Lászlóval (1,5).

A cselgép némi meglepetésre Elek Ákos lett (3,5 sikeres driblivel), mögötte Nagy Ádám, Korhut és Németh Krisztián következik.

 

VÉDEKEZÉS, FIZIKUM

A legtöbb fejpárbajt Kádár nyerte meg átlagban (4,3 meccsenként), megelőzve Juhász Rolandot és azt a Böde Dánielt (2), akinek 34 perc is elég volt az Eb-n a „duplázáshoz.

A sikeres szerelések tekintetében Korhut Mihály végzett az élen (3), a Portugália elleni lehetőségét használta ki így a Loki balhátvédje. Mögötte a magyar középpálya két motorja, Gera (2,8) és Nagy Ádám (2,7) következik, utóbbi holtversenyben Kádárral.

Labdaszerzések tekintetében Kádár lett az első, meccsenként 2,7-szer is sikerrel avatkozott közbe az Eb-mérkőzéseken, Gera és Guzmics Richárd 1,8-1,8-szor iratkozott fel erre a listára.  Juhász és Guzmics takarított legjobban a kapunk előtt, 5-5 alkalommal tisztáztak sikerrel védőink meccsenként. A blokkolt lövésekben Gera (0,8), Juhász (0,7), valamint Guzmics, Elek Ákos, Lang Ádám, Szalai Ádám (0,5) a sorrend.

Kádár volt a legkeményebb is hátul, neki lett egyedül két sárgája a magyar csapatból, de nem emiatt emlékeznek majd rá kevésbé szívesen a csatárok az Eb-ről.