Úgy tűnik, hiába vezette a 2018-as világbajnokság elődöntőjébe és az idei nyári Európa-bajnokság döntőjébe az angol válogatottat Gareth Southgate, nem tudott válaszolni a kritikusainak az 1-1-el végződő, Magyarország elleni vb-selejtezőt követően. A mostani pontvesztést követően az angolok nem engedhetik meg maguknak, hogy ismét hibázzanak a 2022-es katari vb-kijutásért folytatott küzdelemben.

Southgate kísérletezett csapatával a Wembleyben, támadóbb felállást választott, de ez nem igazán vált be a házigazdáknak. A magyarok ellen elért eredmény azt jelenti, hogy az angoloknak a következő válogatott szünetig kell várni a kijutással, ehhez négy pontot kell szereznie az utolsó két meccsén. A kedd esti találkozó után a szurkolók mellett a szakértők kritizálták a csapatot és a szövetségi kapitányt, a talkSPORT műsorát pedig elárasztották a telefonhívások, amelyek zömében Southgate menesztését “követelték”.

Az én aggodalmam az, hogy Southgate-nak van egy tisztességes segítője, igaz? Steve Holland, aki mindenhol trófeákat nyert. Antonio Contéval és az összes Chelsea-edzővel megcsinálta. Ha velük nem megy, akkor a játékosokkal kell, hogy legyen a baj, mert Steve Holland egy tisztességes edző. Soutghate-nek fogalma sincs arról, mit csinál. Remélem, kikapunk San Marino ellen, mert ez kell ahhoz, hogy megszabaduljunk tőle – jelentette ki a telefon túlsó végén az egyik szurkoló, aki szerint Brendan Rodgers lenne a megfelelő választás a posztra.

Egy másik betelefonáló ragaszkodott ahhoz, hogy Angliának olyan szövetségi kapitányra van szüksége, aki a legjobbat hozza ki a jelenlegi játékosállományból. Az ő jelöltje a Brighton vezetőedzője, Graham Potter lenne a posztra.

Ez egy aranygeneráció, igaz? Olyan szövetségi kapitányra van szükségünk, aki nem csak a játékosokból, hanem a csapatból is a legjobbat hozza ki. Ez egyszerűen kínos. Itt az ideje, hogy Southgate távozzon.

Egy harmadik szurkoló érthetetlenül állt Harry Kane teljesítménye előtt, mondván a Tottenham támadója teljesen más játékosnak tűnik, mint aki általában magabiztos szokott lenni a kapu előtt a címeres mezben. A 28 éves csatár formán kívül játszik, kezdve azzal, hogy a nyáron nem sikerült a Manchester Cityhez szerződnie, és még mindig nem szerzett gólt a Premier League idei kiírásában.

Úgy gondolom, Jack Grealish és Luke Shaw sem játszott jól. Mason Mount elveszettnek tűnt. Tényleg nem hiszem, hogy nem volt B-terv a mérkőzésre. Szerintem Soutghate arra számított, hogy kényelmesen fog nyerni. Grealish frusztrált volt, amiért lecserélték. Harry Kane nem az volt, akit ismerünk és megszerettünk az Európa-bajnokságon. Nem vagyok Tottenham-szurkoló, de ugyanúgy játszott és nézett ki, mint a Tottenhamben. Fejben valahol máshol jár – mondta egy másik telefonáló.

Angol-magyar: Vizsgálatot indított a FIFA a lelátói balhéról, újabb zártkapus meccset kaphatunk – közlemény