Meghívót kapott az Azerbajdzsán és Wales elleni mérkőzésekre készülő keretbe a DVSC 22 éves védője, Pávkovics Bence, aki végül ugyan a szűkítés áldozata lett, mégis büszkeséggel tölti el, hogy a legjobbakkal készülhetett. A dehir.hu-nak adott interjújában emlékezett rá vissza, hogy  hogy tudta meg a nagy hírt.

– Minden gyereknek, aki elkezd focizni, az a nagy álma, hogy egyszer válogatott labdarúgó váljon belőle. Nekem is ez volt a célom, mégis meglepetésként ért, amikor behívót kaptam a szövetségi kapitánytól. Jó szezonunk volt, és a csapatnak is hálás lehetek azért, hogy kerettaggá váltam.

Nem számítottam rá, emlékszem, éppen ebédeltem, amikor Tőzsér Dani felhívott, hogy gratuláljon. Fogalmam sem volt, miről beszél. Azt mondta, olvasta a hírekben, hogy bent vagyok a válogatottban. Először azt hittem, hogy viccelődik.

A védő beszélt a hajdúsági portálnak egy évvel ezelőtti klubváltásáról is, amikor az Újpestet hagyta maga mögött a Loki kedvéért.

A legjobb döntés volt, amit meghozhattam, hiszen az élvonalban a legjobb körülmények között, a legjobb szakmai stáb irányítása mellett dolgozhatok.

Ezt bizonyítja a tavalyi eredményünk, a harmadik hely és az, hogy ismét kiléphettünk a nemzetközi kupaporondra. Olyan csapatokkal találkoztunk, akikkel itthon nem tudunk játszani, a Torino ugyanis jóval előrébb jár, mint mi. Szerintem nem okoztunk csalódást a szurkolóknak. Olyan közegben vagyunk, ahol a drukkerek szeretik a csapatukat és emiatt jó teljesítményre vagyunk képesek.

A Torino ellen lejátszott 180 perc nem az első lehetősége volt rá, hogy komoly klub ellen is megmutathassa a tudását, ám Újpesten a Sevilla ellen nem szavaztak neki bizalmat.

– Nekem a sors már Újpesten is megadhatta volna, hogy egy külföldi nagycsapat, a Sevilla ellen játsszak, akkor ezt elvették tőlem. Ám úgy néz ki, a sors ikszre játszik, Debrecenben ismét szembejött velem a lehetőség. Azért dolgozunk, hogy ilyen csapatokkal kerülhessünk szembe. Szeretnék egyszer külföldön focizni, szívesen kipróbálnám magamat valamelyik topbajnokságban, hiszen reálisan kell nézni, a magyar élvonal nincs azon a szinten, mint egy német, francia, egy angol, vagy egy spanyol pontvadászat.

A teljes interjú elérhető a dehir.hu oldalon!