Amint arról beszámoltunk, hiányosabb kerettel, de egyfajta főpróbát tartott a bolgár válogatott a Magyarország elleni Nemzetek Ligája-playoff meccs, illetve Eb-pótselejtező előtt. Ellenfelünk Fehéroroszországgal találkozott szerdán és 1-0-s vereséget szenvedett hazai pályán.

Bulgária igencsak szerény szurkolói érdeklődés mellett, és meglehetősen felforgatott, kísérleti összeállításban – például a Ludogorec játékosai nélkül – lépett pályára szerdán: G. Georgiev – Turitsov, Velkov, Zanev, Goranov – Malinov, Milanov – Tonev, D. Iliev, Delev – Isa Mustafa

A szófiai találkozón pályára lépett az a Georgi Milanov is, aki a MOL Fehérvár FC légiósa, így testközelből ismeri a magyar labdarúgást. A szerdai meccsen a 76. percig volt a pályán a középpályás, aki így nyilatkozott az elveszített felkészülési találkozót követően:

Ez a vereség nem tesz túl jót a csapat körül uralkodó hangulatnak, de próbáltunk 100 százalékot nyújtani a pályán. Szerintem rég nem volt ennyi lehetőségünk egy mérkőzésen. Ami a pótselejtezőket illeti: mind a négy érintett csapatnak ugyanúgy 25 százaléknyi esélye van a kijutásra.

A magyaroknak erős csapatuknak van, de nem tudok olyat, ami ellen Georgi Dermendzhiev szövetségi kapitány tapasztalatából adódóan ne tudna ki találni valamit, akár a taktika terén. Tanácsokat tudok adni majd a csapattársaimnak a magyar válogatott kapcsán. Ellenfelünk nagy magabiztossággal várja a márciusi mérkőzést, önbizalma egyre erősebb, ahogy közeledik a mérkőzés, de szerintem egyre feszültebbek ők is.

Bízom benne, hogy tökéletesen felkészülünk majd és mindent megteszünk a győzelemért – idézi Milanovot a topsport.bg.