Honlapunkon is beszámoltunk arról, hogy hétfő délután Marco Rossi szövetségi kapitány kihirdette a Montenegró elleni felkészülési és a Szlovákia elleni Eb-selejtezőre készülő magyar válogatott keretét. Az olasz szakember először küldött meghívót a Ferencváros 28 éves középpályásának, Sigér Dávidnak, aki nagy lelkesedéssel beszélt a Fradi Médiának a történtekről.

Évekkel ezelőtt már le is mondtam erről, talán el is hagyta egy ilyen mondat a számat – kezdte Sigér a fradi.hu-nak. – Ez is megerősíti azt, hogy soha ne mond, hogy soha. Persze azóta sok minden megváltozott, főleg, hogy egy évvel ezelőtt idekerültem a Fradiba. Úgy gondoltam, hogy ha esetleg sikerül megvetnem a lábam, és jó teljesítményt nyújtanom, akkor kimondott célom lehet a válogatott meghívó.

Az elmúlt időszakban tehát sokat kérdeztek erről, hogy számítok-e rá, emiatt és a kitűzött cél miatt nekem is a fejemben volt ez. De elsősorban végig a Fradi céljai voltak a szemem előtt.

Összességében tehát meglepett, az első meghívóra nem számíthatsz, ezt nem várhatja el senki. Nagyon jólesett, nagy megtiszteltetésnek érzem.

Főleg azok után, hogy úgy voltam vele, hogy hiába vagyok itt a Fradiban, lehet, hogy soha nem hívnak meg, és ez már nem adatik meg nekem. Óriási szó, hogy a válogatottnál lehetek majd, és persze az lenne a legnagyszerűbb, ha játéklehetőséghez is juthatnék.

A beszélgetésbe a csapattársa, Dibusz Dénes is becsatlakozott, aki már a Dinamo Zagreb ellen 1-1-re végződő Bajnokok Ligája-selejtező után megjósolta: a középpályás meghívót fog kapni a nemzeti csapatba.

Igen, Dénes mondta az idegenbeli, zágrábi mérkőzés után, hogy most fejeltem magamnak egy meghívót. Akkor csak nevettem ezen, és azt mondtam: majd meglátjuk. Lehet, hogy ez is kellett hozzá, de annak örülök a legjobban, hogy minden bizonnyal a teljes játékom miatt szolgáltam rá erre.

A Fradi játékosa a klubhonlapnak elárulta, hogy a válogatott csapatmenedzsere, Tömő Attila telefonon hívta fel és közölte vele, meghívót kapott és arra kérte, délutánig ne mondja el senkinek, maximum a feleségének. Sigér betartotta az ígéretét, majd miután hivatalossá vált a keret névsora, nem győzött reagálni a sok gratuláló hívásra, üzenetre.

Végül a csütörtöki Suduva elleni EL-selejtezőről is szót ejtett.

Felhőtlenül nem tudok most örülni, mert érzem, mekkora feladat előtt állunk. Egy idézőjeles „utolsó lépés” következhet, hiszen ezzel bejuthatnánk a csoportkörbe – tette hozzá.

Válogatott: “Életbevágóan fontos a szlovákok elleni meccs” – Rossi látta Sigér hibáit, de…