Holger Gehrke kapusedző a válogatott hétfői sajtótájékoztatóján a magyar média központban válaszolt a csakfoci.hu kérdéseire is. Elmondta, úgy véli, Király Gábor nem hibázott az izlandiak elleni tizenegyes-szituációnál.

Nem hibázott Király Gábor az izlandi gól előtt, egy fault történt, amit nem látott a bíró, egy apró karcsapás volt, ami után szabad lett a labda. Az öt és felesen belül jobban védik a kapusokat, nem hibáztatom a bírót, amiért nem látta. Cristiano Ronaldo kvalitásait mindenki ismeri, de nem csak belőle, hanem a többiekből is fel kell készülnünk. Portugália a legerősebb ellenfelünk lesz, még akkor is, ha eddig gyengébben szerepelt a vártnál. Hatalmas nyomás nehezedik a kapusokra, nehéz helyzetben vannak, mentálisan kell felkészültnek 100 százalékosan, erre Gábor és a másik két kapus is képes. Kiváló állapotban vannak, nem gondolkodunk abban, hogy pihentetés miatt váltanánk a kapuban. Még 40 évesen is lehet fejlődni, ha Gábor robbanékonyságát nézzük, nincs oka elbújni a fiatalok mögött. Nagyon jó kapus, rutinjával nyugodtságot ad a többieknek.

Strock segítője a szakmai stábbal történő közös munkáról is beszélt.

Örülök, hogy sikeresek vagyunk, Möllernek már az edzője is voltam, Storckkal Kazahsztánban dolgoztam együtt. Nem az számít, hogy németek vagy magyarok érnek el sikert, az a fontos, hogy együtt dolgozzunk és minél jobbá tegyük a magyar labdarúgást.