Honlapunkon beszámoltunk arról, hogy a magyar válogatott szoros mérkőzésen 2-1-re kikapott a szlovákoktól Eb-selejtezőn hétfőn este. A találkozó után Szoboszlai Dominik a szabadrúgásgóljáról és a csapat továbbjutási esélyeiről beszélt, Marco Rossi szövetségi kapitány éles kritikával illette a bírót, Baráth Botond elmondta, miért állította ki Antonio Mateu Lahoz játékvezető, valamint Lovrencsics Gergő a kényszerű cseréjének körülményeiről nyilatkozott.

A sérülése után csereként beálló Pátkai Máté szerint félóráig működött a csapat játéka, ez idő alatt kínálkozó lehetőségekkel kellett volna élni.

Harminc percig jól működött az egész csapat, voltak lehetőségeink, azokat kellett volna megragadni. Ha nem is ott ment el a meccs, de ebből mindenképpen erőt kovácsolhattunk volna. Miután beálltam utána már kevesebb lehetőségünk volt, hátrányban voltunk. A szlovákok okosan tördelték a játékot, egy rutinos csapatról van szó, úgyhogy elérték, amit szerettek volna az utolsó negyedóra, húsz percben – kezdte Pátkai Máté, majd a továbbjutási esélyekről is szót ejtett.

Mindenképpen bravúr győzelemre lesz szükségünk ahhoz, hogy legyen esélyünk a továbbjutásra, vagy. Vagy Walesben vagy Horvátországban nyerni kell, azt nem felejtve, hogy Azerbajdzsánt nem lesz könnyű legyőzni, mert a horvátoknak sem sikerült.

Azt is elárulta, milyen utasítással küldte be Marco Rossi szövetségi kapitány.

– Semmi különöset nem mondott olyan értelemben, hogy Nagy Ádám helyére álltam be. Ő is sérüléssel bajlódott, meg is volt beszélve, hogy valószínűleg nem fogja végigbírni a meccset a lába, úgyhogy ezért történt a csere. Illetve még annyit, hogy a pontrúgásoknál próbáljak odaérni. A lábam még mindig nem százszázalékos, ugyanúgy érzékeny.

Gulácsi nem tehetett az első gólról – Fotó: www.mlsz.hu

A magyar válogatott kapusa, Gulácsi Péter szerint óriási lehetőséget szalasztottak el, majd a két kapott gólról is beszélt.

Nagyon csalódottak vagyunk, mert rengeteget készültünk a mérkőzésre, és vártuk is. Egy hatalmas lehetőség lett volna a kijutás felé, és ez most nem sikerült. Játékban minimum egyenrangú ellenfelei voltunk a szlovákoknak, sőt a mérkőzés nagy részében be is tudtuk őket szorítani, és mégis kikaptunk. Az első gólt megelőzően szabadon rá tudtak fordulni a labdára a középpályánkon, és passzívak voltunk utána kettő az egyben, létszámfölényben voltak a szélen.

Azt láttuk, hogy a beadás pillanatában lesen volt a csatár, nyilván ilyen nüanszokat szabad szemmel nehéz észrevenni. A második gólnál kicsit belógtunk a túloldalon, talán ezért nem volt les, jól kilőtték az alsó sarkot.

Igazából egy-egy szituáció dönt el mérkőzéseket, hátul kétszer kihagytunk, a befejezéseknél pontatlanok voltunk, és kicsit a mezőnyfölényünk hiányzott – idézte fel a kapott gólokat Gulácsi Péter, aki szerint…

A 29 éves hálóőr kérdésre elmondta, szerinte igazságtalan eredmény született vagy sem.

A futballban mi az igazság? Ha a meccs összképét nézzük, akkor nem feltétlenül reális az eredmény, de erről teljesen felesleges beszélni.

A szlovákok 2-1-re nyertek, ilyenkor az nem számít, hogy mi a reális, mi nem. Egy nagy bravúrra idegenben szükségünk lesz, hiszen az volt a célunk, hogy hazai pályán mindegyik mérkőzésünket megnyerjük. Ez sajnos nem sikerült. Az azeriekkel még lesz egy hazai meccsünk, csak a győzelem az elfogadható ellenük. Kellemetlen meccs lesz. Idegenben pedig a csoport két legerősebb ellenfele ellen szükség lesz bravúrra.

Végül elárulta, miért titulálták az “év meccsének” a szlovákok ellenit.

– Igazából a meccs előtt is azt mondtuk, azért az év meccse, mert ez a következő. Ha ma nyertünk volna, akkor természetesen óriási lépést tehettünk volna a továbbjutás felé. Van még három mérkőzés és az a legfontosabb, hogy a fejeket kitisztítsuk. Nem lesz sok időnk a horvát meccs előtt, ami nem lesz könnyű, mert az azeriek bravúrt hajtottak végre ellenük. Nekünk is az lesz a célunk, hogy megpróbáljunk pontot, pontokat szerezni Horvátországban. Láttuk az eredményeket, a szlovákokat valószínűleg végleg lerázhattuk volna magunkról, így pedig elénk kerültek. Ugyanannyi mérkőzésünk van, ugyanaz a program vár a két csapatra, de az egymás elleni összesítés nem úgy sikerült, ahogy terveztük. Ezért a legbántóbb a mai (hétfői – a szerk.) vereség, mert a horvátok hibáját nem tudtuk kihasználni.

A csapat hátvédje, Willi Orbán is értékelte a találkozót.

Csalódott vagyok, a szerencse sem volt velünk, többet érdemeltünk volna. Az utolsó passzok hiányoztak ma este. Természetesen nem adjuk fel, nem lehetetlen nyerni a következő mérkőzéseken, akár Horvátország ellen idegenben sem.

A sérülés miatt Lovrencsics Gergőt váltó Bese Barnabást nem törte össze a vereség, pozitívan tekintett előre.

Nem jó most a hangulat, de az kell lebegjen a szemek előtt, hogy hátra vannak még mérkőzések, ahol kell, és tudunk is pontokat szerezni. Soha nem fogjuk feladni.

Lovrencsics: “El vagyunk keseredve, de…” – csak az utolsó fordulóban fog eldőlni a kijutás