A magyar válogatott középpályása, Kalmár Zsolt a novemberi Puskás Aréna-avatón, az Uruguay elleni mérkőzés 83. percében hordágyon hagyta el a pályát bokatörés miatt, aminek következtében csak három hónappal később játszhatott újra.

A 24 éves játékos a visszatérése után már három bajnokin is pályára lépett a DAC-ban, a klubhonlapon pedig bővebben is beszélt jelenlegi állapotáról, és arról is, hogyan érezte magát a Zsolna elleni hétvégi találkozón.

– Nagyon jól. Megmondtam, hogy kell egy-két meccs, mire ismét visszanyerem a formám. A zsolnai mérkőzés hetének mindegyik napján az edzések mellett külön is fejlesztettem a gyorsaságom és az erőnlétem. Még nem vagyok teljesen fitt, de nagyjából 80 százalékosra már visszatornáztam magam. Minél többet játszom, annál jobb formába tudok kerülni. Érzem magamban az erőt, a magabiztosságot és remélem, hogy az eredmények is jönni fognak – adott helyzetjelentést állapotáról Kalmár.

A 16-szoros válogatott labdarúgó arra is kiért, hogy nagyszerű mérkőzést játszottak a Zsolna ellen, mindkét csapat támadni akart, úgy gondolja, hogy ha több ilyen felfogású együttes lenne a szlovák élvonalban, akkor az még nagyobb színvonalat képviselne.