Martin Dúbravka, a szlovák válogatott kapusa aludi sem nagyon tudott a Horvátország ellen 4-0-ra elveszített Eb-selejtező után.

Csak hajnal ötkor tudtam elaludni a horvát meccs után. Tele volt a fejem a mérkőzésről szóló gondolatokkal, pillanatokkal. Eléggé felzaklattak a történtek, nehéz volt így békésen álomba szenderülni…voltak momentumok, amikor sokkal jobb döntéseket is hozhattunk volna – akár én, akár a többiek -, de olyanok is, amelyekre építhetünk majd – nyilatkozta az angol Newcastle United hálóőre a szlovák szövetség honlapjának nyilatkozva.

A 30 éves, zsolnai születésű játékos a magyar válogatott elleni, hétfői rangadó előtt gondolni sem akar arra, hogy csapata nem tud majd győzni a Groupama Arénában.

Arra nem is akarok gondolni, mi van, ha nem tudunk győzni. Engem minden meccsen csak a győzelem érdekel, ha valaki nem így gondolkodik, annál baj van az értékítéletével és prioritásaival. Nagy kihívás és rendkívül fontos lesz ez a mérkőzés, telt ház előtt, de ez a segítségünre is lehet, mert a mi játékosaink sokszor játszanak ilyen atmoszférában, ami segíthet majd a küzdelemben. Jobban és okosabban kell majd futballoznunk, mint Horvátország ellen – tette hozzá.

Dúbravka a mieink kapcsána két csapat márciusi selejtezőjére (2-0-ra nyertek akkor a szlovákok), a magyar válogatott erejére és a magyar szurkolók által keltett várhatóan frenetikus hangulara is kitért.

A magyar válogatott megint egy kemény ellenfél lesz, de azért nyilvánvalóan más, mint a horvát csapat.

Mindenképpen fontos lesz, hogy ne ragadjon el minket a hangulat, az biztos, hogy a magyarok rögtön nekünk fognak rontani, biztos, hogy előnyt akarnak majd kovácsolni a hazai pályából. Bírnunk kell a nyomást, de közben nekünk is meg kell mutatnunk a pályán az értékeinket, az erősségeinket. Magabiztosan kell játszanunk, és nem kell félnünk a külső tényezőktől, a nézőtéri hangulattól.

Az igaz, hogy Magyarország az utóbbi mérkőzésein jó eredményeket ért el, emiatt biztos, hogy az ellenfelünk önbizalmával nem lesz majd gond. Az hogy szomszédvári rangadót vívunk, egy egészen más karaktert kíván a játékosoktól. Már a nagyszombati mérkőzésen is látszott, hogy jó játékosaik vannak, ott is tudtak helyzeteket kialakítani, amik közül ha egy-kettőt kihasználnak, komolyabb gondot is okozhattak volna nekünk. Biztos, hogy ők is számolgatnak már, hogy mi kellene a második hely eléréséhez, nekünk viszont tiszta fejjel, mindent kizárva kell majd pályára lépnünk Budapesten – fogalmazott a kapus.

Szlovákia: “Ha kikapunk Magyarországon, lehúzhatjuk a rolót” – Budapesten akarják megmutatni, mit tudnak