Itt az idő búcsút venni” – ezt az üzenetet írta az Instagram-oldalán Megyeri Balázs. A 28 éves kapus tavaly október végén az Union Berlin elleni bajnokin (1-3) szenvedett vállsérülést, emiatt két hónapig harcképtelenné vált. Ezzel együtt megingott a helye is a kezdőben.

A magyar válogatott kapusra az elmúlt időszakban csak kétszer számított Damir Buric horvát vezetőedző a tartalékoknál, míg a többi mérkőzésen nem volt a keretben sem. A válogatott kapus sérülése után a mielőbbi visszatérést tervezte, amelyre a Heidenheim elleni bajnokira látott volna reális esélyt. Azonban ez nem valósult meg, hiszen a meccskeretben sem volt ott.

Az edzőmön múlik, mikor jelöl a keretbe, de vagyok olyan állapotban, hogy az utolsó bajnokin vagy jövőhéten pályára lépjek – mondta korábban Megyeri a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

Its time to say goodbye…

A post shared by Balazs Megyeri (@megyo42) on

Megyeri a Ferencvárosban kezdte pályafutását, majd 2010-ben a Olympiacoshoz igazolt. A görögöknél eltöltött öt idényt követően 2015 nyarán, ingyen szerződött a spanyol élvonalban szereplő Getafe-hoz.

Egy év után ismét a váltás mellett döntött, és 2016 nyarán 2018. június 30-ig szóló szerződést írt alá a Fürth-tel, és a klubnak opciós joga lett volna egy évvel meghosszabbítani a kontraktust. Ám ezzel úgy tűnik a játékos nem akar élni, így a magyar kapus távozik, ahol 41 tétmérkőzésen játszott a bajor csapat színeiben.

Fokozódhat a verseny a magyar válogatottnál: Ez a kapus is védeni akar