Nagyon nehéz feladat állt előttünk a 0-4-et követően. Tudtuk, nagyon nehéz dolgunk lesz, hiszen tisztában voltunk vele, hogy Magyarország fantasztikusan futballozik, főleg hazai pályán egy nagyon jó közönség előtt – kezdte Robert Mak az M4 Sportnak. – Százszázalékosan fel kellett készülnünk, de mi százhúsz százalékosan készültünk, készen álltunk végig. Koncentráltunk még akkor is, amikor beszorított minket az ellenfél. Megszereztük az első gólunkat, aztán kiegyenlítettek a magyarok.

Örömteli, hogy aztán még egyszer sikerült betalálnunk, és nem kaptunk újra gólt. Ez egy nagyon nagy győzelem volt, talán a “legnagyobb győzelem”, így van esélyünk újra kijutni az Eb-re.

A közvélemény szerint Mak gólja lesről született, amiről a szlovák válogatott középpályása elmondta a véleményét.

Érdekes volt, mert Hamsíknak adtam a labdát, aki beadta, így hozzám került a labda, becsuktam a szemem és lőttem. Gól az gól, a játékvezető megadta. Nem volt les, soha – mondta mosolyogva a Zenit Szentpétervár légiósa, aki a szlovákok továbbjutási esélyéről is szót ejtett. – Nem mondanám azt, hogy esélyesek vagy favoritok vagyunk. Itt van a csoportban még Horvátország, Magyarország, Wales és mi is. Sok mérkőzés van még hátra, de ez a győzelem számunkra igazán nagy siker volt. A horvátok elleni 0-4-et követően borzasztóan nehéz volt, de együtt talpra álltunk, erősek voltunk a pályán, megérdemeltük a győzelmet és most másodikok vagyunk – tette hozzá a 28 éves játékos.