Az egykori szlovák utánpótlás-válogatott játékos, a rövid ideig Újpesten is futballozó Léránt Péter szerint a magyar válogatottnak lehet a legkisebb esélye az Eb-selejtezőcsoportból továbbjutásra pályázók közül.

A szlovák harmadosztályú Érsekújvár (Nové Zámky) csapatát irányító, komáromi születésű tréner Horvátországban is légióskodott, ezért kérte fel szakértőnek a sport.aktuality.sk.

A legutóbbi forduló eredményeiről (Wales-Horvátország 1-1, Magyarország-Azerbajdzsán 1-0):

Jobb lett volna nekünk (a szlovák válogatottnak – a szerk.), ha győznek a horvátok Walesben. A játékvezető azonban tévedett a kárukra, nem vett észre egy egyértelmű szabálytalanságot a hazai gólt megelőzően. Hasonló eset történt Budapesten is, ahol hiába találtak be a hajrában az azeriek, a bíró tévesen nem adta meg a gólt. Mindkét szituáció erősen befolyásolta a mi sorsunkat is, egészen másképpen festene a tabella, ha nincsenek ezek a döntések. De ez van, ezzel a helyzettek kell megbirkózni. Bár alakulhatott volna számunkra jobban is ez a kör, még mindig a saját kezünkben lehet a sorsunk, ehhez viszont jó eredményt kell elérni Horvátország ellen.

Léránt szerint a magyar válogatottból nehéz kinézni az eddigiek alapján, hogy győzelmet arasson Walesben.

Véleményem szerint a magyar válogatott nem túl versenyképes a pályán, ha az ellenfele kemény, fizikális futballt játszik, és Wales épp egy ilyen csapat. Meglátjuk, a magyarok milyen mentális és egészségügyi állapotban mennek utaznak majd el. Négy csapatnak van papíron esélye még a továbbjutásra a selejtezőcsoportból, és természetesen előfordulhat, hogy a magyarok akár sikerrel járnak, hiszen ez sport, ez futball, ahol minden előfordulhat. A magyarok picit érthetetlenek számomra, megvannak a feltételeik ahhoz, hogy jó csapat legyenek, de valahogy nem tudják ezt magukból kihozni, valami hiányzik belőlük – fogalmazott az NB I-ben 2002 és 2003 között futballozó Léránt.

Eb-selejtező: Ebben bízhatnak a magyarok sikertelen kvalifikáció esetén

Eb-selejtezők, az E-csoport állása: 1. Horvátország 14 (7 mérkőzés), 2. MAGYARORSZÁG 12 (7), 3. Szlovákia 10 (6), 4. Wales 8 (6), 5. Azerbajdzsán 1 (6)