Utolsó mérkőzését játszotta kedden az U21-es válogatottban Zsótér Donát, az Újpest középpályása, aki kora miatt már csak a nagyválogatottban juthat szóhoz a jövőben.

A törökök elleni 2-1-es vereséggel, csapatkapitányként búcsúzó játékos 8 év után, közel 70 korosztályos nemzetközi mérkőzéssel a háta mögött hagyta hátra U-válogatott éveit.

Az U14-ben Rakamazon, a Jonatán-kupán kezdődött egy csereként beállva elért góllal, és a törökök elleni keddi vereséggel fejeződött be. (…) Jó meccsek, szép győzelmek sorakoznak az emlékek között, de egyet a legelsőn kívül nem tudnék kiemelni. A tavalyi, németek elleni győzelem értékesnek mondható, aztán volt egy olyan sorozat, amikor a selejtezőben és az elitkörben hat mérkőzésen ötször nyertünk és csak egyszer ikszeltünk, mégsem mehettünk az Európa-bajnokságra, illetve nagyszerű emlék az új-zélandi U20-as világbajnokság is az idősebbek között, 2015-ben – nézett vissza a Délmagyarnak adott interjúban Zsótér.

Aki szeretné a jövőben is viselni a címeres mezt.

Magyar bajnoki és kupagyőzelem, nemzetközi kupaszereplés van a hátam mögött, és mindent, így a felkészülési meccseket, a selejtezőket, az elitkört, a vb-t beleszámítva majdnem 70 utánpótlás-válogatott meccsen szerepeltem.

Talán mondhatom, igen, készen állok, de azt nem az én tisztem eldönteni, kapok-e meghívót. Ha megjön, egy gyerekkori álom teljesül, ez biztos.

A szakemberek figyelemmel kísérték a szereplésünket az U21-ben is, így tudják, ki mire képes. Ha úgy lesz, hogy mennem kell, akkor teljes szívemből megyek, addig pedig arra törekszem, hogy megszolgáljam a meghívót – fogalmazott a lila-fehérek alapembere.