A Transfermarkt statisztikája az NB I elmúlt 10 évének legjobb gól/perc mutatóival rendelkező játékosainak listáját összesítette, azaz a kapu előtt “leggyilkosabb” futballisták átlagát mutatja be.

A listát a Kaposvár és a Videoton korábbi támadója, a nemrég Lengyelországban is gólkirályi címet nyert (itthon háromszor is az élen végzett) Nikolics Nemanja vezeti, a zentai születésű csatár 197 meccsen 117 gólt szerzett a hazai élvonalban, azaz 111 percenként talált az ellenfelek kapujába.

Mögötte két, igencsak hatékony légiós következik a listán, egyikük gólkirály is volt Magyarországon.
A lett Artjoms Rudnevs ugyan “csak második” volt az NB I-es góllövőlistán a ZTE csapatában (2010-ben), de a kiváló támadó kiváló átlaggal, 30 meccsen szerzett 20 góllal köszönt el a magyar focitól, 124 percenként talált a kapuba itthon. A szezonban még aktív NB I-es játékosnak számító, Debrecenbe nemrég visszatért, de máris távozó Adamo Coulibaly 117 meccsen 66-szor volt eredményes a Lokiban (132 perc /gól). Kétszer is gólkirály lett az NB I-ben.

A negyedik helyezett és egyben a második leghatékonyabb magyar támadó Németh Krisztián: az eddigi pályafutása nagy részét légiósként lejátszó 26 éves csatár összesen 37 találkozón (2005-2007) játszott az NB I-ben, ezeken pedig 14 gólt szerzett (mindössze 16-17 évesen), átlagosan 136 percenként.

Az élmezőnyben összességében nagyjából egyenlő arányban vannak jelen a magyar és a külföldi játékosok (korábbi gólkirályokkal, mint Bajzát Péter vagy a brazil André Alves), aktív NB I-es futballistát azonban már csak egyet találunk: Kabát Pétert, aki a DVSC és az Újpest színeiben (honvédos és vasasos időszaka a vizsgált 10 éves idő-intervallumon kívül esik) 153 találkozón 61 gólt lőtt-fejelt az élvonalban, neki 178 percre volt szüksége átlagban egy-egy NB I-es találat megszerzéséhez.