A 37 éves, obertshauseni születésű Tobias Stieler számára nem lesz ismeretlen magyar válogatott támadója, Szalai Ádám, kapusa, Gulácsi Péter, és a nemrégiben honsított védő, Willi Orban sem. Utóbbi kettőnek épp a hétvégén a Nürnberg ellen 6-0-ra végződő bajnokiját vezette a német bíró, míg nemzeti tizenegyünk kilencesével szeptember 15-én találkozott utoljára a pályán.

Stieler segítői az oldalvonal mellett Rafael Foltyn és Marco Achmüller segítik, Christian Dingert és Patrick Ittrich az alapvonalak mögött lesz, a tartalék bírói teendőket Christian Gittelmann látja el a péntek este 20:45 órakor kezdődő találkozón.

A Bundesligában komoly tapasztalatot szerző Stieler a nemzetközi porondon 2014 óta tevékenykedik, legrangosabb megbízatása a Viktoria Plzen–Sporting Európa Liga nyolcaddöntő volt. Barátságos meccset vezetett többek között Belgiumnak, Hollandiának, negyedik játékvezetőként pedig a 2016-os Dortmund-Bayern München Német Szuperkupán is részt vett.

Stieler Nemzetközi mutatói nem épp vasszigorra engednek következtetni: átlagosan kiosztott 4 sárga lapja, illetve az 5 meccsenként felmutatott egy piros, és 3-4 mérkőzésenként megítélt egy büntető teljesen szokványos bírói statisztikának számít – derül ki a worldreferee.com szakportál adataiból.

Orban: “Ez győzött meg arról, hogy a magyar válogatottba kell jönnöm”