Korábban az NB I-ben megforduló Haladás 10-szeres bolgár válogatott támadó középpályása, Galin Ivanov a március 26-án esedékes – immáron hivatalosan is a koronavírus miatt zárt kapus – bolgárok elleni Eb-pótselejtezővel kapcsolatosan osztotta meg a várakozásait, valamint kitért a magyar és a bolgár bajnokság közötti különbségekre is.

Nagyon sok külföldi játékos játszik Magyarországon, akik jobb minőséget képviselnek, mint a Bulgáriában játszók. Vannak magyar játékosok, akik magasabb szinten játszanak, például a Bundesligában, vagy a svájci élvonalban. A magyarok többet támaszkodnak az erőfocira, de bennünk is megvan a minőség, valamint a saját pályánkon játszhatunk, remélhetőleg telt ház előtt, megvan az esélyünk a győzelemre. Kemény mérkőzés lesz, a legjobb formánkat kell nyújtanunk, mert jó csapat a magyar, igaz nincs igazi nagy sztárjuk, de keményen játszanak, taktikailag pedig felkészültek.

Azt nem mondanám, hogy jobb csapat a magyar, de a pályáik minőségileg háromszor jobbak a mieinknél.

Két olyan meccset játszunk, ahonnan kijuthatunk az Európa-bajnokságra. A szófiai meccs után fel kell túrnunk a pályát, mint a vaddisznók, csúszni-mászni kell – mondta Ivanov, aki 2019 telén igazolt a Szombathelyi Haladáshoz, majd tavaly nyáron visszatért a Slavia Sofia csapatához.

Bejelentés a bolgár-magyarról: A koronavírus miatt zártkapus lehet a pótselejtező