A Zongl cseh fociportál információja szerint a 19-szeres bajnokcsapat – 5-szörös cseh, 14-szeres csehszlovák -, a mostani idényben a Bajnokok Ligája-csoportkörbe jutó

Slavia Praha egyik lehetséges kiszemeltje a DAC Dunaszerdahely középpályása, Vida Máté.

A honlap megjegyzi, a 6-szoros magyar válogatott labdarúgó Kalmár Zsolttal együtt a felvidéki klub legjobbjai közé tartozik.

A Vasas utánpótlásában nevelkedő Vida a 2013/14-es idényben mutatkozott be az NB II-ben az angyalföldiek felnőtt csapatában, összesen pedig 131 alkalommal húzta magára a piros-kék mezt – az NB I-ben 85 alkalommal lépett pályára. A középpályás 2018 nyarán szerződött a DAC-hoz, ahol azonnal alapemberré vált, a most futó szezonban a 21 bajnokiból 20-szor is a kezdőcsapat tagja volt, a Zlate Moravce és a Trencin ellen pedig gólt is szerzett.

A címvédő és a jelenleg is az első helyen álló Slavia keretének becsült értéke a Transfermarkt szerint 37.35 millió euró, a legértékesebb játékosa az 1-szeres cseh válogatott kapus, Ondrej Kolar (5.5 millió euró). Jindrich Trpisovsky vezetőedző csapata a most futó BL-idényben halálcsoportba került, a Barcelona, Borussia Dortmund, Inter hármasa mellett a negyedik helyen végzett a kvartettben, a bravúrok azonban nem maradtak el, a katalánok és a milánóiak vendégeként is egy-egy pontot szerzett.

Jedna z možných posil na pozic číslo 6 je pro Slavii Praha, klenot Dunajské Stredy a reprezentant Maďarska, Máté Vida….

Közzétette: Žongl – 2020. március 2., hétfő