A TV-ben is megtekinthető lesz az Aranycsapat londoni győzelme, a magyar futballtörténelem egyik legnagyobb diadala. A nemzeti labdarúgó-válogatott csúcsteljesítményéről készült kópia digitálisan felújított verziójának premierje a mérkőzés 67. évfordulója alkalmából, november 25-én lesz a Super TV2-n.

A Magyar Telekom szerezte meg a BBC által filmre rögzített mérkőzést és a digitális technológia vívmányait felhasználva fel is újította a több mint hat évtizedes felvételt. A filmben a magyar gólokat színesben láthatjuk majd, mert a digitális felújítás során ezeket a filmrészleteket ki is színezi a Telekom. A november 25-i Super TV2-es premiert követően a legendás 6-3 digitalizált változata három hónapig elérhető lesz a Telekom Videotékában is.

A telekommunikációs cég célja az, hogy “a meccsen keresztül a digitális világ közelebb húzza egymáshoz a sportrajongókat, az időseket a fiatalokkal, szorosabbra fűzi a családi kapcsolatokat” – jelentette be Szabó Béla, a Telekom márka- és kereskedelmi kommunikációért felelős igazgatója.

“Ma talán már nehéz elképzelni azt, ahogy Puskásért, Kocsisért vagy az apámért, általában az Aranycsapatért rajongott a világ. Olyan első számú példaképek és sztárok voltak ők akkor, ami ma Messi vagy Cristiano Ronaldo népszerűségéhez mérhető” – mondta a sajtóeseményen Bozsik Péter labdarúgó, magyar bajnok edző, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Bozsik József fia. A sportszakember szerint a digitálisan felújított film a mai generációkhoz is elérhető közelségbe hozza azt az érzést, hitet, hogy mi, magyarok világraszóló eredményekre is képesek lehetünk.

A mérkőzés digitális felújítását és a gólok kiszínezését a budapesti Melon FX végezte: a stúdió munkatársai 3 hónapon át dolgoznak a BBC-től érkezett 67 éves kópia restaurálásán.

A digitalizált mérkőzést a SuperTV2-n november 25-én este 18 órai kezdéssel vetítik Matuz Krisztián kommentálásában, stúdiós felvezetéssel, félidei és lefújás utáni értékeléssel; a műsorvezető Baumstark Tibor lesz.